Plakat za master klas Galda na Cetinju / -FOTO:
11/07/2023 u 09:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poziv pijanistima za usavršavanje

Majstorska radionica španskog pijaniste Pabla Galda u organizaciji NVO "Asocijacije Klasične Muzike Crne Gore" (MCMA) planirana je za 28. i 29. jul 2023. godine, u multimedijalnoj Sali Ministarstva kulture i medija na Cetinju. Iz MCMA pozivaju zainteresovane pijaniste-muzičare koji žele da nauče nešto novo kada je riječ o svjetskim trendovima pijanizma, ali i da usavrše znanja i vještine. Zainteresovani se mogu prijaviti putem meila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a broj polaznika master klasa je ograničen.

Čuvena pijanistkinja Marta Argerič, s kojom je Galdo svirao u četiri ruke, rekla je da je Galdo je vrstan muzičari briljantan pijanista.

– Pored njegovih klavirskih vještina, ističem njegovu veliku muzičku intuiciju - navela je Argerič.

Galdo je studirao na "Vigo Superior Conservatoire", gdje je diplomirao sa najvišim ocjenama, a potom se usavršavao na Univerzitetu Alcala de Henares, Institutu "Zoltan Kodali", Akademiji "Franz Liszt" u Budimpešti, na "Mozarteumu" u Salcburgu gdje je stekao diplomu postdiplomskih studija, i na Konzervatorijumu "Čajkovski" u Moskvi (Rusija).

Kao izuzetan umjetnik, nosilac društvenih i muzičkih nagrada, u više navrata je predstavljao Španiju u inostranstvu.

Svirao je u četiri ruke i na dva klavira sa pijanistima kao što su Martha Argerich, Zoltan Kocsis, Stephen Kovačevič, Lilia Zilberstein, Tamas Vasari, Ciprien Katsaris, Philippe Entremont, Jorge Luis Prats, Imre Rohmann, Sergio Tiempo ili Andras Asier...

Pored koncertne karijere, Galdo je i pedagog - profesora klavira na Superior Conservatori of Music in A Coruna (Galicija, Španija), u Superior Centru Katarina Gurska, i na "Alfonso Ks the Vise Universiti", oba u Madridu, stoji na njegovoj web strani između ostalog.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:28