Predfavanje o Tamindžiću u Trebinju / - PREDFAVANJE O TAMINDžIćU U TREBINJU
22/09/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predavanje o Borislavu Boru Tamindžiću u Trebinju

Riječ je o autorskom projektu Jelene Jovanović Nikolić koji je podržao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica

Drugo u nizu predavanja iz ciklusa "Tragovima crnogorskih kompozitora: Pozorišna i filmska muzika Borislava Bora Tamindžića", nakon Beograda, dr Jelena Jovanović Nikolić održaće u Trebinju. O djelu našeg kompozitora Jovanović Nikolić govoriće u Muzeju Hercegovine, u subotu, 23. septembra sa početkom u 19 časova.

Riječ je o autorskom projektu Jelene Jovanovićv Nikolić koji je podržao Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

Jovanović Nikolić (Nikšić, 1987) završila je Srednju muzičku školu Stanković (klavirski odsijek) i studije muzikologije na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Doktorirala je na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umjetnosti u Beogradu pod mentorstvom prof. dr Sonje Marinković. Njen doktorat Uloga muzike u kodiranju nacionalne kulture i identiteta pripada oblastima muzikologije, kritičke teorije i studija kulture.

Od 2009. godine zaposlena je u Muzičkom centru Crne Gore gdje obavlja muzikološke poslove i Rukovoditeljka je marketinga i komunikacija. Učestvovala je u organizaciji preko 500 koncerata najznačajnijih umjetnika iz Crne Gore i inostranstva za koje piše i muzikološke brošure. Autorka je knjige Filmska muzika Borisvala Tamindžića, i koautorka (drugi od dva) monografije o prvoj deceniji rada Crnogorskog simfonijskog orkestra. Redovno učestvuje na međunarodnim naučnim skupovima, izdaje naučne radove u međunarodnim zbornicima i časopisima i piše muzičke kritike.

Članica je Odbora za muzičke umjetnosti u CANU, gdje je u novembru 2019. godine održala samostalnu naučnu tribinu – Pozorišna muzika u Crnoj Gori.

U svojstvu istaknutog stručnjaka iz prakse angažovana je kao predavač na Muzičkoj akademiji na Cetinju od 2016. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:32