Преминуо Гојко Бурзановић / - фото: ЦНП
10/05/2022 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо глумац Гојко Бурзановић

Годишњу награду ЦНП-а за изузетне умјетничке резултате добио је 2018. године за улоге у представама „Зимска бајка“, „Еквиноцијо“ и „Буре барута“. Статус доживотног члана ЦНП-а стекао је 2021. године

Глумац Гојко Бурзановић, доживотни члан Црногорског народног позоришта, преминуо је данас у Подгорици у 72. години живота.

Бурзановић је рођен 5.12.1950. године у Подгорици. Глуму је завршио на Филозофском факултету у Сарајеву 1977. године. Више од 40 година био је члан ансамбла Црногорског народног позоришта.

Како наводе у саопштењу ЦНП-а, остварио је бројне улоге у позоришту, између осталог, у представама: „Категорички захтјев“, „Прамен таме“, „Лукреција илити ждеро“, „Робеспјер“, „Хамлет“, „Обешењак“, „Сизиф“, „Крај партије“; „Шчепан Мали“, „Маузер“; у монодрамама „Гимпел Луда“, „Луча Микрокозма“, „Посланице“... Гостовао је широм Југославије, у Аустралији, Канади, Данској, Шведској, Француској.

Годишњу награду ЦНП-а за изузетне умјетничке резултате добио је 2018. године за улоге у представама „Зимска бајка“, „Еквиноцијо“ и „Буре барута“. Статус доживотног члана ЦНП-а стекао је 2021. године.

"Гојко Бурзановић остаће упамћен као глумац особеног дара и препознатљиве енергије, који је позоришту припадао цијелим бићем и којем се давао до посљедње даха. ЦНП се опрашта од њега са дубоким поштовањем и захвалношћу", наглшавају у националном театру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:36