Goran Bulajić / - CNP/ Duško Miljanić
19/11/2023 u 15:55 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo reditelj Goran Bulajić

Goran Bulajić dramaturg Crnogorskog narodnog pozorišta i pozorišni reditelj tokom svoje bogate karijere režirao je više od 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije

Crnogorsko narodno pozorište se s dubokim žaljenjem oprašta od velikog prijatelja i dugogodišnjeg kolege, cijenjenog crnogorskog dramaturga i pozorišnog reditelja Gorana Bulajića (1957-2023), koji je jutros preminuo i sahranjen u Nikšiću u krugu najuže porodice.

- Goran Bulajić, dramaturg i pozorišni reditlj, tokom svoje bogate karijere režirao je više od 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Osim predstava režirao je i brojne televizijske drame. Rukovodio je Dječijim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, Dramskim programom Rado televizije Crne Gore. Do penzionisanja radio je kao dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu dajući nesumnjiv doprinos djelovanju CNP-a u kojem je režirao predstave: „Pisac porodične istorije“, "Zvijezda na čelu naroda“, „Krstitelj“, „Luda kuća“ i „Smrt i djevojka“, koje su imale značajnog uspjeha - navodi se u saopštenju Bulajićeve matične kuće.

Na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta, 1.novembra, stekao je status doživotnog člana nacionalnog teatra.

- Pamtićemo ga kao uzornog kolegu, velikog profesionalca i iznad svega velikog čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u pozorištu i crnogorskoj kulturi. Kolektiv Crnogorskog narodnog pozorišta upućuje porodici izraze najdubljeg saučešća - navodi se u saopštenju iz CNP-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:55