Učesnice presa u Knjižari ”Karver” / -FOTO: MEDIA BIRO
07/06/2024 u 15:19 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripremili bogate programe

Književni festival "Odakle zovem" biće održan od 27. do 29. juna u knjižari "Karver" u Podgorici, pod sloganom "Stvaranje svijeta"

U susret 16. izdanju festivala „Odakle zovem” na konferenciji za medije predstavljen je program, prenosi Media biro.

Kako je navela Varja Đukić, osnivač festival i direktorka knjižare "Karver", ove godine će našoj publici predstaviti norveškog nobelovca Juna Fosea. S njim će Dejan Matić snimiti intervju koji će biti prikazan ovdašnjoj publici. Đukić je najavila da će gosti festivala biti i Lana Barić, Sebastijan Pregelj, Tereza Boučkova, Božo Koprivica, Dubravka Đurić, Robert Perišić, Mihaela Gašpar, Nihad Kreševljaković, Ivan Marinović, Vanja Juranić...

Kako je istakla Đukić, bogat program i ove godine pripremili su zahvaljujući kvalitetnoj saradnji sa značajnim partnerima, sponzorima i izdavačima, a posebno je istakla ulogu i podršku Ambasade Republike Češke u Podgorici.

Ambasadorka Češke Janina Hrebičkova istakla je da je ovo jedan vid nastavka 150 godina duge saradnje između Češke i Crne Gore.

– Ove godine predstavićemo Terezu Boučkovu koja će ovdje predstaviti svoju knjigu "Godina pijetla". Boučkova nije samo književnica, već je aktivna u mobilizaciji rodne ravnopravnosti, te poručuje da bi poštovanje prema ženi i muškarcu trebalo biti isto - rekla je ambasadorka Hrebičkova, a o liku i djelu Tereze Boučkove više je govorila prof. dr Jasna Tatar Anđelić.

Prof. Andrijana Deletić Milačić više je govorila o programu koji će biti posvećen pjesniku Vitomiru Vitu Nikoliću.

I ovom prilikom Varja Đukić ukazala je na nedovoljnu podršku države i opštine ovom festivalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 13:16