Pozivnica za promociju publikacije o nematerijalnoj kulturnoj baštini / -MKM
12/12/2023 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promocija publikacije o nematerijalnoj kulturnoj baštini

U okviru promocije biće predstavljeni proizvodi tradicionalnih vještina i zanata, koji su zaštićeni kao nacionalna ili lokalna kulturna dobra Crne Gore

Ministarstvo kulture i medija organizuje promociju publikacije "20 godina Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine", u srijedu 13. decembra, od 19 časova, u Vladinom domu na Cetinju.

Govoriće dr Tamara Vujović, ministarka kulture i medija i Dobrila Vlahović, generalna direktorica Direktorata za kulturnu baštinu u MKM.

U okviru događaja biće održan i panel o nematerijalnom nasljeđu Crne Gore u kojem će učestvovati: Denis Vukašinović, predstavnik Bokeljske mornarice, Nada Radović, koja čuva i prenosi na mlađe generacije vještinu izrade Dobrotske čipke; Marko Brnović, čija porodica dugi niz godina njeguje tradiciju izrade čunova na Skadarskom jezeru. Program će moderirati Milica Martić.

Iz Kabineta ministarke Vujović navode da će u okviru promocije biti predstavljeni proizvodi tradicionalnih vještina i zanata, koji su zaštićeni kao nacionalna ili lokalna kulturna dobra Crne Gore.

- Tokom programa biće prikazane fotografije i emitovan video o nematerijalnim dobrima Crne Gore. U nematerijalna kulturna dobra spada i naša gastro ponuda, pa su svi uslovi za jednu bogatu i prazničnu noć na Cetinju ispunjeni - poručuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:53