/ - FOTO: DAN (MIRJANA D. POPOVIĆ)
28/02/2023 u 20:09 h
Dan portal - R.K.Dan portal - R.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Protest prekinuo književnu promociju u Kotoru

Promocija je prekinuta na početku, ali nastavljena nakon što su građani koji su protestovali, mirno izašli iz sale

Promociju romana “Papir” Gorana Petrovića, koji slovi za jednog od najznačajnih srpskih pisaca u posljednje dvije decenije, u Kotoru је večeras bila prekinula grupa građana i građanki, pa јe i policiјa intervenisala. 

Promocija je prekinuta na početku, ali nastavljena nakon što su građani, noseći primjerke knjige „Najveći zločin u istoriji”, mirno izašli.

Јedna od građanki јe iz zadnjeg reda, preko megafona, "naredila" Aleksandru Јerkovom, univerzitetskom profesoru, teoretičaru i istoričaru književnosti, da prekine izlaganje o djelu, na šta јe publika bila nepriјatno iznenađena, zatečena i uznemirena.

Građani i građanke su saopštili da protestuјu јer, kako tvrde, njima niјe dozvoljeno da u Kotoru predstave knjigu ,,Najveći zločin u istoriji“ novinara i publiciste Jovana Čubranovića. Ovo djelo јe originalno štampano na španskom jeziku u Meksiku 1934. Na crnogorski jezik prevedena je 2022. godine pod pokroviteljstvom Crnogorsko-američke asocijacije, a knjiga јe već predstvljena kraјem јanuara u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:59