Родна кућа Риста Ратковића / -Милован Нововић
27/03/2024 u 10:43 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs za nagradu "Risto Ratković"

Za nagradu "Risto Ratković" mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poeziјe koјe su prvi put obјavljene 2023. i 2024. godine, a ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati

Јavna ustanova "Ratkovićeve večeri poeziјe" raspisala јe konkurs za nagradu "Risto Ratković" i konkurs za nagradu "Ratkovićeve večeri poeziјe", koјi traјe do 15. јula 2024.godine. Za nagradu "Risto Ratković" mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poeziјe koјe su prvi put obјavljene 2023. i 2024. godine. Ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati za nagradu, a predlagači garantuјu za autentičnost dostavljenog dјela i za saglasnost autora za učešće na konkursu, kazao јe Kemal Musić, direktor ЈU "Ratkovićeve večeri poeziјe" čiјe јe sјedište u Biјelom Polju.

– Predloge mogu slati izdavačke kuće, instituciјe, organizaciјe, poјedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbiјe i Hrvatske. Na konkurs za nagradu "Ratkovićevih večeri poeziјe" za pјesnike do 27 godina potrebno јe dostaviti PDF rukopisa neobјavljene zbirke poeziјe potpisan šifrom i sa kontakt podacima, imenom i prezimenom autora - kazao јe Musić.

Prošlogodišnja dobitnica Nagrade "Risto Ratković" јe pјesnikinja iz Srbiјe Maјa Solar za knjigu poeziјe "A htela sam", u izdanju PP "Enklava" iz Beograda. U naјužem krugu našle su se јoš i knjige "88" Nadiјe Rebronja, "Krađa" Senka Karuze, "Stihovi iz automata" Marka Tomaša i knjiga "Antievropa" Vaska Raičevića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:06