Плакат за дешавање / -ФИЛМСКИ ЦЕНТАР ЦРНЕ ГОРЕ
18/06/2024 u 11:09 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Revija dokumentarnog filma širom Crne Gore

Novoosnovana Mreža kinoprikazivača Crne Gore, od 18. juna do 4. jula, organizuje Reviju dokumentarnog filma, koju će realizovati u saradnji sa Underhill festivalom.

Filmovi će biti prikazivani u crnogorskim gradovima u kojima je Filmski centar Crne Gore završio proces digitalizacije bioskopa. Tako će odabrane filmove vidјeti publika u Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Bijelom Polju. Biće prikazano pet filmova, crnogorskih i regionalnih autora: Seada Šabotića "Porodica na određeno vrijeme" (Nikšić, 19. јuna, 20 časova, Nikšićko pozorište), Miljana Vučelića "Doline" (Moјkovac, 21. јuna, 20 časova, Kulturni centar "Nenad Rakočević"), Vladimira Perovića "Procenti života", Damira Markovine "Dezerteri" i Darka Lungulova "Yu grupa – Trenutak sna". Karte za projekcije su tri eura.

Predsjednica Mreže kinoprikazivača Ana Lazarević navodi da se nada da će kvalitetan program koji se organizuje u saradnji sa Underhill-om naći svoj put i do publike.

– Naš imperativ je da domaći film mora da bude vidljiviji, a da bi se to postiglo neophodno je pokrenuti inicijative za razvoj nove publike i povećanje gledanosti u bioskopima. Zbog toga smo i posebno ponosni što će u okviru Revije dokumentarnog filma biti prikazani i filmovi tri crnogorska autora. Jedan od zadataka Mreže je i decentralizacija kulture, te nas sa te strane raduje i činjenica da će filmovi biti prikazani i u gradovima na sjeveru naše države, kao i na crnogorskom primorju – rekla je Lazarević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 15:41