Plakat za manifestaciju / -SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
02/09/2024 u 18:06 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Revija "Filmovi pod zvijezdama"

Septembarski program „Podgoričkog kulturnog ljeta” otvoriće revija "Filmovi pod zvijezdama", koja će biti organizovana 2. i 3. septembra, u 21 čas, u Paviljonu u Njegoševom parku.

Večeras, 2. septembra, biće prikazan italijanski film "Porok nade", reditelja, scenariste i producenta Edoarda de Anđelisa. To je priča o teškom porođaju u čijoj je pozadini trgovina djecom u Castel Volturnu, predgrađu Napulja, poznatom kao jedno od područja najvećeg bezvlašća u Italiji. Film je osvojio brojna priznanja: nagradu publike na Festa del Cinema u Rimu, kao i nagradu za najboljeg reditelja i najbolju glavnu glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju; jednu nagradu David di Donatello, dvije Ciak d‘Oro i tri Nastro d‘Argento.

U utorak, 3. septembra, u 21h, biće prikazana slovačka drama "Linija", reditelja Petera Bebjaka. Film govori o 35-godišnjem Adamu Krajnjaku, vođi slovačko-ukrajinske bande, koja se bavi švercom cigareta. Približavanjem ulaska Slovačke u Šengenski prostor, priprema se veliko pooštravanje graničnih kontrola i raste tenzija između krijumčarskih grupa. Zbog slučajno spriječenog krijumčarenja, Adam nije u stanju da vrati dug moćnom ukrajinskom mafijašu Krulu i protivi se njegovim planovima za šverc teških droga. Tako događaji dobijaju veoma neočekivani preokret.

Reviju "Filmovi pod zvijezdama", Sekretarijat za kulturu organizuje u saradnji s Evropskom kućom u Podgorici.

Ulaz je slobodan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 14:26