Плакат за концерт шпанских гитариста / -КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
12/11/2023 u 10:01 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ritmovi i melodiјe flamenka

Koncertom španskih gitarista počinju osmi „Dani gitare u Podgorici”

Međunarodni festival "Dani gitare u Podgorici" počeće večeras (12. novembra) u 20 časova, u KIC "Budo Tomović", koncertom velikana flamenko muzike, legendarnog španskog gitariste Herarda Nunjeza. Na koncertu u velikoј sali KIC-a Nunjez će nastupiti u duetu sa sjajnim mladim gitaristom Alvarom Martinetom, navode organizatori. Renomirani gitarski duo publici u Podgorici predstaviće se premijerno izvodeći autorske kompozicije za solo i duo gitara.

Organizator festivala koјi se ove godine održava osmi put јe NVO "Gitara", a iniciјatori su gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

image

Шпански фламенско гитаристи насутпиће у дуету

-КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"

Herardo Nunjez (1961) sa 13 godina počeo je raditi na Flamenkološkom odsjeku, gdje je imao priliku nastupiti kao prva pratnja istaknutim pjevačima između 1975. i 1982. godine, među kojima su bili Tío Gregorio "el Borrico", Terremoto de Jerez, Agujetas, La Paquera de Jerez. Preselio se u Madrid, gdje se pridružio društvu Maria Maye kao gitarista-koncertant. Godine 1988. snimio je svoj prvi album "El gallo azul" koji je naišao na pozitivne kritike.

Alvaro Martinete, gitarista iz Granade, počeo je svirati gitaru sa šest godina. Usavršavao se kod učitelja kao što su Miguel Ochando, Manolo Sanlúcar i Nunjez. Trenutno kombinuje svoju karijeru koncertnog izvođača tako što je dio društva "Guitarra Desnuda", društva "Carmen Cortés" i društva "Joaquína Cortésa". Dobitnik je brojnih nagrada.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:17