Сехад Чекић / -ФОТО: КОТОР АРТ
27/11/2023 u 13:12 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sehad Čekić novi predsjednik Udruženja filmskih producenata i reditelja

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore, u proteklu subotu, 25. novembra, za novog predsjednika Udruženja jednoglasno je izabran producent Sehad Čekić, a nakon isteka mandata režiseru Ivanu Marinoviću.

Sehad Čekić je, između ostalog, član Evropske filmske akademije, nacionalni predstavnik Crne Gore u fondu Eurimaž i profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, navodi se u saopštenju pristiglom iz Udruženja.

Na sjednici Udruženja konstituisan je i novi Upravni odbor Udruženja, koji će u narednom periodu činiti: reditelj Gojko Berkuljan, predsjednik UO, producent Ivan Đurović, reditelj Ivan Marinović, producentkinja Biljana Vušović i reditelj Ivan Čojbašić.

Na sjednici su razmatrana su pitanja od značaja za dalji napredak crnogorske kinematografije, kao i aktuelni izazovi sa kojima se suočavaju članovi. U narednom periodu biće organizovane radionice za podizanje kapaciteta u raznim audiovizuelnim oblastima, a u posebnom fokusu će biti festivalska promocija i međunarodni nastup, bioskopska distribucija, kao i unapređenje komunikacije sa evropskim fondovima. Naredni Montenegro Film Forum, uspostavljen prije više od deset godina i okupljao filmske profesionalce iz regiona i Evrope, biće održan sljedeće godine u organizaciji Udruženja. Fokus foruma biće na inovativnim produkcionim praksama.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:14