Nai umjetnici na sceni u Ljubljani / -FOTO: Uprava za saradnju sa dijasporom - iseljenicima.
23/05/2023 u 15:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečani koncert u čast praznika

Svečanim koncertom u Slovenačkoj filharmoniji u Ljubljani sopran Sara Vujošević Jovanović, bariton Dmitrij Grinikh i pijanistkinja Nataša Popović pridružili su se proslavili državnog praznika Crne Gore - Dana nezavisnosti.

Pozdravnim obraćanjima prisutnima su se obratili Ana Zeković, otpravnica poslova a.i. Ambasade Crne Gore u Sloveniji i Arben Jakupi, v.d. direktora Uprave za dijasporu - iseljenike Crne Gore.

Zeković je ovom prilikom kazala da je važno nastaviti putem razvoja i jačanja Crne Gore, njene demokratije i vladavine prava. "Na nama je da pokažemo da smo spremni da se suočimo sa izazovima i da preuzmemo odgovornosti za nove naraštaje i budućnost Crne Gore", rekla je ona.

image

Publika u sali na proslavi

-FOTO: Uprava za saradnju sa dijasporom - iseljenicima.

Zahvaljujući dijaspori na privrženosti domovini i doprinosu koji u kontinuitetu daju razvoju Crne Gore, Jakupi je podsjetio da su Crnogorci koji žive u Sloveniji, ali i širom svijeta, "uvijek kada je potrebno uz svoju zemlju srcem, moralno, finansijski i na svaki drugi način, na šta je Crna Gora ponosna".

Koncertu, koji je održan u Slovenačkoj filharmoniji, prisustvovali su predsjednici i članovi udruženja Crnogoraca u Sloveniji, počasni konzul Vojislav Kovač, kao i drugi predstavnici dijaspore, stoji u saopštenju crnogorske Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima. 

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:51