Svetlana Dragojević / - ULUCG/ INSTAGRAM, SCREENSHOT
30/01/2024 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetlana Dragojević nova predsjednica ULUCG

Ona je najavila rad na transformaciji organizacije u cilju stvaranja uslova za pružanje brojnih mogućnosti članovima Udruženja likovnih umjetnika

Na Skupštini Udruženja održanoj za novu predsjedicu ULUCG izabrana je slikarka Svetlana Dragojević.

Uglednna likovna umjetnica je docentkinja Fakulteta za dizajn i multimedije i doktorantkinja na odsjeku Teorije savremene umjetnosti na Fakultetu umjetnosti UDG.

Njen profesionalni angažman predstavlja koherentno djelovanje u oblasti umjetnosti i obrazovanja. Učestvovala je na više od 200 grupnih izložbi i realizovala 30 samostalnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu.

Za svoja umjetnička ostvarenja Svetlana Dragojević je nagrađena je brojnim crnogorskim i internacionalnim priznanjima.

 U svom obraćanju na Skupštini, nova predsjednica je iznijela svoju viziju Udruženja kao prostora zajedničkog djelovanja i komunikacije koji je otvoren za saradnje i predloge, i koji je okrenut potrebama i interesima njegovih članova.

Takođe je najavila rad na transformaciji organizacije u cilju stvaranja uslova za pružanje brojnih mogućnosti članovima ULUCG-a. 

- Potrebno je raditi na kreiranju atmosfere koja bi kod članova stvorila osjećaj pripadnosti ovoj zajednici, graditi jedan otvoren sistem koji bi omogućio prostor za aktivan dijalog i saradnju unutar Udruženja“.

Izborna skupština Uduženja likovnihg umjetnika Crne Gore na kojoj je izabrana Svetlana Dragojević održana je krajem decembra, a rezultati su objavljeni na instagram profilu Udruženja danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 02:43