MILICA RAIČEVIĆ / -фото: никола пејовић
22/09/2023 u 10:58 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sviјet јe divan s muzikom

Zanimljivo je i da će se Raičević ponovo susresti sa kotorskom publikom, poslije punih 17 godina, u gradu gdje je pobjeđivala prve treme od nastupa, kao đak ŠOSMO "Vida Matjan"

Sopran Milica Raičević održaće koncert naslovljen "Wonderful world" u subotu, 23. septembra, na Pjaci Sv. Luke u Kotoru. Koncert počinje u 20.30 časova. Raičević će nastupiti u pratnji triјa - pijaniste Davora Novaka, violončeliste Milana Ninkovića i violinistkinje Marije Đuranović.

Pokrovitelj koncerta јe Turistička organizacija Kotor.

Oda životu i ljubavi, kao nit koja se provlači kroz cjelokupni program, na kojem će publika biti u prilici da čuje upravo Amstrongov evergrin "Wonderful world" ali i romantične šansone, kancone, muzičke teme iz kultnih filmova, žanrovski Raičevićevu izmješta iz zone komfora, kao vječitu zaljubljenicu i promoterku klasičnih melodija.

image

MILICA RAIČEVIĆ

-фото: александар јаредић

Zanimljivo je i da će se Raičević ponovo susresti sa kotorskom publikom, poslije punih 17 godina, u gradu gdje je pobjeđivala prve treme od nastupa, kao đak ŠOSMO "Vida Matjan".
– Ovaj koncert mi je i te kako važan i nosi posebnu emociju, jer se poslije toliko godina vraćam tamo odakle je ljubav prema klasici počela da pušta ozbiljno korijenje. Trio sa kojim ću nastupiti prepoznao je i osjetio koja je poruka koju želim da pošaljem konceptom "Wonderful World" i sa nestrpljenjem čekamo subotu da muziciramo i uživamo svi zajedno - izјavila јe Raičević pred nastup.

Milica Raičević je završila master studije na Sveučilištu u Splitu na odsjeku koncertno- operskog izvođenja u klasi prof. Nelli Manuilenko. Kao saradnica u operskom ansamblu HNK Split, pojavljivala se u brojnim operama, sa manjim i većim ulogama, što joj donijelo neprocjenjivo iskustvo i rad sa prestižnim dirigentima i režiserima.

image

MILICA RAIČEVIĆ

-фото: александар јаредић

Saradnja sa kolegama iz struke omogućila joj je da ima nastupe u Italiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji i Francuskoj.

Raičević je bila i crnogorska predstavnica na Međunarodnom festivalu klasične muzike "Green Music Festival" - Umbria čak tri puta, a osnivač je i muzičkog kutka za djecu i mlade "La Scala" koji je prepoznat po jedinstvenim kreativnim radionicama, čijim ih programom, kroz igru i zabavu uvodi u svijet muzike, saopštavaјu iz MIKA PRO art.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:46