VIZUAL FESTIVAL / -SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
02/09/2024 u 11:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Takmiče se lutke iz šest država

Međunarodni festival lutkarstva Podgorica – Crna Gora 2024 i ove godine segment јe manifestaciјe "Podgoričko kulturno ljeto". Održavaće se od 4. do 8. septembra u KIC-u "Budo Tomović". Predstave će se, osim u Podgorici, igrati u Andrijevici, Plavu, Mojkovcu i na Žabljaku

Učešće na ovogodišnjem, 11. Festivalu lutkarstva su najavila lutkarska pozorišta iz šest zemalja: Španije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Crne Gore.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni stručni žiri, ali i dječji žiri sastavljen od podgoričkih osnovaca.

Karte za sve predstave koje će biti igrane u Podgorici moći će da se kupe od 2. septembra na biletarnici KIC-a, a ulaz na sve predstave koje se u okviru Festivala igraju na sjeveru Crne Gore je besplatan

Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore, Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica, KIC-a "Budo Tomović", te ostalih sponzora, donatora i prijatelja.

Program festivala

Program u Podgorici počinje u srijedu, 4. septembra. Na programu prvog dana od 20 časova u KIC-u јe predstava "Jan Bibijan" (7+) Pozorišta za decu i mlade Kragujevac iz Srbije. Drugog dana, 5. septembra, na programu je "Stara planina" (8+) istog teatra. Potom, 6. septembra, na programu su dvije prestave - "Bilo jednom jedno jaje" (3+) Pozorišta lutaka u Mostaru i "Tarzan, gospodar džungle" (5+) Gradskog pozorišta Podgorica. Četvrtog dana festivala, 7. septembra, na programu su dvije predstave "Neka nova Crvenkapa" (3+) Pozorišta za decu i mlade "Merlin" iz Temišvara, Rumunija i "Bajka o ribaru i ribici" (7+) Pozorišta lutaka Niš. Na programu 8. septembra su takođe dvije predstave - "Bebi – sfera" (0+), Abun teatra iz Vitoria-Gasteiza, iz Španije i "Sretna kućica" (3+) Gradskog kazališta lutaka Rijeka..

Na Žabljaku će 4. septembra biti izvedena predstava "Bebi – sfera", istog dana u Andrijevici će igrati "Patkica Žutkica" Pozorišta lutaka Niš, a u Plavu će mališani moći da pogledaјu predstavu "Neka nova Crvenkapa". U Mojkovcu, 5. septembra igra "Bilo jednom jedno jaje".

Karte za sve predstave koje će biti igrane u Podgorici moći će da se kupe od 2. septembra (ponedjeljak), na biletarnici KIC-a, u terminu od 9 do 20 sati. Festivalski program na sjeveru Crne Gore biće organizovan 4. i 5. septembra. Ulaz na sve predstave koje se u okviru Festivala igraju na sjeveru Crne Gore je besplatan, a ulaznice će biti dostupne sat vremena prije početaka predstava, na biletarnicama centara za kulturu.

image

VIZUAL FESTIVAL

-SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

Vizuelni identitet ovogodišnjeg izdanja Festivala djelo je mladog crnogorskog umjetnika Viktora Dlabača.

Informacije o predstavama kao i program Festivala biće dostupni na zvaničnom sajtu www.lutkarstvo.me, kao i na FB stranici Međunarodni festival utkarstva, Podgorica - Crna Gora (www.facebook.com/lutkarstvo) i Instagram profilu @lutkarstvo.me.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 11:14