Resital Antonije Vučinović u Tivtu / -DALIBOR ŠEVALJEVIC
24/07/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tivćani opersku pјevačicu izveli na bis

Uz simboličan naslov "Tivtu s ljubavlju", u gotovo punoj Velikoj sali CZK, mlada operska umjetnica izvela je raznovrstan program, konstantno praćen aplauzima sugrađana, koji su je izveli i na bis.

Sopran Antonia Vučinović oduševila јe publiku na TMF-u (Tivat Music Festival), a mlada operska umjetnica nije krila sreću što je održala prvi solistički koncert uživo, u pratnji Ane Mihaljević na klaviru, obaviјestila јe Marijana Mišić Škanata, pi-ar menadžerka festivala.

- Uvijek je publika ta koja vuče naprijed, kao što je večeras bilo, pa se raduju i glas i duša! Nastupila sam u saradnji sa Anom Mihaljević, koja je divna i kvalitetna umjetnica i uvijek bez pogovora prihvata vrtlog programa, koji ja donosim sa sobom. Ona je pijanistkinja i nije isto svirati sam, ili sa pjevačem, ali ona to radi lako i sa razumijevanjem. Zaista mi je stalo da se publici približi šta je to opera, da se ona sastoji od mnogo više elemenata od imanja glasa, da su tu jako važni i kostimi i pijanisti, orkestar i dirigent, i šminka, i razumijevanje teksta, da u operi zaista postoji za sve razlog i argument! Srećna sam što ovaj festival postoji, jer je njegov akcenat na operi i sigurna sam da će nam pomoći da se otisnemo od tog nedostatka opere, koji samo naša zemlja ima u ovoj mjeri - kazala je zadovoljna sopranistkinja nakon resitala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 04:33