/ moj-posao.net
29/04/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenik OŠ “Sutjeska” Milo Strugar napisao "najljepše pismo”

Pismo Mila Strugara, učenika OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, najbolje je među pismima koja su pristigla na ovogodišnje Takmičenje za najljepše pismo, procijenila je Komisija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Takmičenje koje Pošta Crne Gore i Ministarstvo organizuju svake godine je, podsjetimo, održano na temu “Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti”.

- Učenice OŠ “Štampar Makarije” iz Podgorice Una Franović i Anika Janjušević osvojile su drugo i treće mjesto na Takmičenju, dok je specijalna nagrada pripala Vasiliju Kadriću, učeniku OŠ “Vladimir Nazor” iz Podgorice - saopštili su iz Pošte Crne Gore.

Komisija je, zbog dobrog kvaliteta radova, posebno pohvalila Bojanu Glendžu, učenicu OŠ „Maršal Tito“ iz Ulcinja, Taru Gavrilović, učenicu OŠ „Vlado Milić“ iz Podgorice,  Dženana Rastodera, učenika OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ iz Podgorice,  Itanu Pedović, učenicu OŠ „Braća Ribar“ iz Nikšića, Teodoru Grebović, učenicu OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ iz Podgorice i Aleksu Radulovića, učenika OŠ „Ilija Kišić“ iz Herceg Novog.

Kako su saopštili, autore najuspješnijih radova Pošta Crne Gore nagrađuje vrijednim nagradama koje dodjeljuje tokom svečanosti povodom Svjetskog dana pošte, 9. oktobra.

- Ovogodišnji pobjednik osvojio je električni trotinet, autori pisama koja su osvojila drugo i treće mjesto dobiće mobilni telefon i pametni sat. Učenik čije je pismo osvojilo četvrto mjesto biće nagrađen biciklom. Svi nagrađeni i pohvaljeni učenici i njihovi mentori dobiće posebne pohvale i zahvalnice za učešće na Takmičenju za najljepše pismo - naveli su iz Pošte.

Najbolje pismo Pošta Crne Gore će prevesti na engleski jezik i proslijediti na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

Takmičenje za najljepše pismo u Crnoj Gori segment je Međunarodnog takmičenja koje Svjetski poštanski savez organizuje već 53 godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:08