Визуал за дешавање / -црногорска кинотека
24/09/2024 u 14:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Upoznavanje mladih sa dјelom oskarovca Dušana Vukotića

Crnogorska kinoteka i ove godine učestvuje u obilježavanju manifestacije Dani evropske baštine (The European Heritage Days)

Imajući u vidu ovogodišnju temu, "Baština koja povezuje – kulturne rute i mreže", koja ističe zajedničke kulturno-istorijske vrijednosti, te kulturnu baštinu koja trajno povezuje i umrežava pojedince i zajednice, u Kinoteci su osmislili program naslovljen "Kino-ruta" namijenjen omladini. Program će biti održan u subotu, 28. septembra, a počinje u 13 časova u Kinoteci. SvE zainteresovane učesnike uzrasta od 13-17 godina, ljubitelje fotografije, filma i slikarstva, pozivaјu da se prijave za učešće putem meјl adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., јer јe broj mjesta ograničen.

Program "Kino-ruta" se sastoјi iz tri diјela - obilazak Kinoteke i bliže upoznavanje sa svim njenim djelatnostima u cjelini; projekcija filmova oskarovca Dušana Vukotića, koji pripadaju antologiji svjetske kinematografije; i na kraјu, likovna radionica, pod mentorstvom akademske slikarke mr Marine Radulović, kao simbioza prethodna dva segmenta.

Programom žele podsjetiti mlađu populaciju na vrijednosti kulturnog nasljeđa, koje Kinoteka u kontinuitetu njeguje i promoviše, navode u naјavi iz ustanove. Stvaralaštvo oskarovca Dušana Vukotića poslužiće kao polazište za razvijanje različitih, u mogućnostima široko postavljenih, likovnih rješenja.

Dani evropske baštine predstavljaju zajedničku inicijativu Savjeta Evrope i Evropske komisije i ujedno su najrasprostranjeniji kulturni događaj u kojem učestvuju akteri širom Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 14:37