Публика на књижевној вечери у Никшићу / ДАН
26/05/2022 u 09:02 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Установљена награда Миодрагу Булатовићу у част

Са новом манифестацијом "Карневал романа" установљена је и књижевна награда која ће носити име Миодрага Булатовића, писца са богатим стваралаштвом који је неправедно запостављен. Никшићка библиотека расписаће конкурс за додјелу награде коју ће свечано уручивати пишчева кћерка Барбара Булатовић

"Карневал романа" нова је књижевна манифестација коју је у Никшићу основала Народна библиотека "Његош". Закључно са 28. мајем реализоваће се вечери које ће бити посвећене појмовима карневализације у умјетности и инвертоване слике свијета која је у основи карневализоване и фантастичне књижевности. Са новом манифестацијом установљена је и књижевна награда која ће носити име Миодрага Булатовића, писца са богатим стваралаштвом који је неправедно запостављен.Булатовићева ћерка Барбара је у име породице захвалила што се име и дјело њеног оца актуелизује на прави начин.

О награђенима одлучиваће жири у чијем саставу ће бити проф. др Петар Пијановић, проф. др Богуслав Зјелински и мр Тамара Пејовић Лабудовић.

image

Марко Ковачевић отворио манифестацију "Карневал романа"

ДАН

Манифестацију је отворио предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић честитајући новом менаџменту Библиотеке који је за непуну годину рада Никшић обогатио са још једном књижевном смотром.

- Ако имамо карневализованости, фантастику у умјетности, посебно у књижевности и ако то читамо и пратимо и ако пратимо овакве догађаје онда ћемо моћи много боље да спознамо и уочимо шта је то стварност и то у оним њеним дубинским слојевима а не у оном површинском које сви можемо да видимо, нагласио је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:46