Плакат за догађај / -ФОТО: herceg fest
18/07/2024 u 11:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Veče Đorđa Sladoјa i Emsure Hamzić

Veče književnika, ali i bračnog para, Đorđa Sladoja i Emsure Hamzić održaće se u Kući Iva Andrića u Herceg Novom, u četvrtak 18. jula, a počinje u 20.30 sati

Poznati novosadski književni, ali i bračni tandem - Đorđo Sladoje i Emsura Hamzić - stvaraju dugi niz godina pod istim krovom, svako svoju književnu umjetnost. Jedno drugom su prvi čitalac, kao i najveća podrška i uјedno najstroži kritičar.

Tokom večeri biće riječi o njihovim najnovijim pjesničkim knjigama. Književni tandem će predstaviti novi roman Đorđa Sladoja "Riba zvana gaovica" i knjigu eseja o sevdalinkama Emsure Hamzić "U đul bašti".

image

Емсура Хамзић

-privatna arhiva

Emsura Hamzić piše poeziju, prozu, drame i eseje. Piše i za djecu. Njena djela su prevođena na više jezika, između ostalog i na japanski. Nagrađivana je za svoja djela. Članica je P.E.N. Centra BiH, Društva književnika Vojvodine i Društva pisaca BiH, Udruženja književnika Srbije, te Srpskog književnog društva.

image

Ђорђо Сладоје 

-Митрополија црногорско-приморска

Đorđo Sladoje je jedan od najistaknutijih savremenih srpskih liričara; autor je zapaženog opusa od 16 zasebnih zbirki, te devet knjiga izabranih pjesama. Njegova poezija se ravna s pjesništvom Alekse Šantića i Desanke Maksimović, svjedočeći moć poezije da probudi najtananiju emociju. Dobitnik je mnogih nagrada.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 06:00