Scena iz predstave ”Veče istine” / -PRIVATNA ARHIVA D. KOPRIVICE
26/08/2024 u 15:10 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Veče istine"

Novi pozorišni komad Dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, "Veče istine", po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće izveden sjutra (utorak, 27. avgust) na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan

„Veče istine” je satirična komedija Koprivice o piscima, kritičarima i ljubiteljima književnosti. Predstava je premijerno izvedena na sceni CZK Rožaje 2. jula, a reprizno na Gradskom trgu 5. avgusta, u okviru programa "Dani dijaspore – Rožaje 2024".

Ovim komadom Koprivica je satirično opisao književnu atmosferu u jednom malom mjestu, gdje dominiraju pisci i kritičari, više nalik na bizarne književne junake, što daje prostora za komične situacije i nadigravanja mladih rožajskih talenata, tim prije što su pisac i dvije kritičarke na književnoj večeri odlučili da najzad javno progovore jedni o drugima ono što nije za javnost.

U satiričnom prikazu stanja u literaturi igraju mladi rožajski amateri: glavnu ulogu pisca igra talentovani Ibrahim Kujević, u ulogama dvije kritičarke pojavljuju se Rijalda Šahman i Muzafera Kujević, uloge obožavateljki literature igraju Ajlin Camić, Amra Sutović i Dina Dedeić, a Berin Kujević je snimatelj Š-televizije.

Ovo je peti pozorišni projekat Koprivice u saradnji sa rožajskim CZK i mladima iz Rožaja, koji su u sferi dramskog amaterizma pažnju javnosti svratili komadima: "Kongres pomirenja" (2018), "Književno veče" (2019), "Hamlet u doba marketinga" (2021) i "Voljelo se dvoje mladih" (2023). Predstave su izvođene na FDA u Bijelom Polju, i u drugim gradovima, a ansambl je gostovao i u Sarajevu i Kruševcu.

Od početka septembra mladi Rožajci će krenuti na turneju po Crnoj Gori i regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 22:38