Tamara Vujović / - FOTO: MKM
27/05/2024 u 20:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Veliki planovi za razvoj i unapređenje Državnog arhiva Crne Gore

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak “Neđelje arhiva”, manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

Kako je saopšteno iz njenog resora, Vujović je poručila da “Neđelja arhiva“ podsjeća na značaj očuvanja naše prošlosti, na bogatstvo koje čuvaju arhivi, i na predan rad svih koji brinu o dokumentima koja svjedoče o crnogorskom istorijskom nasljeđu.

- Posebno me raduje veliki broj programa namijenjenih učenicima i studentima, ali i brojne izložbe koje će predstaviti sve ono što zaposleni u arhivima svakog dana rade - istakla je Vujović.

Đurašković je naveo da je vidljivost arhiva i arhivske građe koju čuvaju od posebnog značaja za državu i dodao da Prijestonica u punom kapacitetu stoji na raspolaganju za saradnju na zajedničkim projektima.

Direktor Državnog arhiva Danilo Mrvaljević upoznao je prisutne sa programom ovogodišnje manifestacije „Neđelja arhiva“ i istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnoj godini.

- Imamo velike planove za razvoj i unapređenje Državnog arhiva Crne Gore, a podrška Ministarstva i prijestonice od velikog je značaja za nas - naveo je Mrvaljević.

U periodu od kraja maja do prve nedjelje juna, Državni arhiv Crne Gore svake godine organizuje tradicionalnu manifestaciju “Neđelja arhiva” brojnim aktivnostima na teritoriji cijele države.

Ova manifestacija održava se u cilju promocije arhivskog nasljeđa i podizanja svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i arhivske građe, neprocjenjivog blaga koje se čuva u Državnom arhivu Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 04:47