Jelena Ivančević, NVU Škart / M. VUJISIć-M. VUJISIć
08/09/2023 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Izložba Škart rezident: Tijelo kao sredstvo borbe

Radovi su rezultat sedmodnevnih radionica održanih u Tivtu od 23. do 30. juna

U četvrtak, 7. septembra, u kulturnom prostoru "201" u Podgorici, otvorena je retroaktivna izložba polaznika umjetničkih rezidencija "Škart rezident". Radovi su rezultat sedmodnevnih radionica održanih u Tivtu od 23. do 30. juna.

Jelena Ivančević iz NVU Škart za portal Dan govorila je o procesu nastanka radova, projektima koje će uskoro realizovati.

- Radionice su bile namijenjene mladim akademskim umjetnicima iz Crne Gore. Sve je teklo fluidno i veoma smo zadovoljni. Imamo mnogo planova i projekata, kako u Podgorici, tako i u našem "kreativnom gnijezdu" Tivtu. 

 

 

Učesnik radionice Muhamed Gorana iz Ulcinja za portal Dan kazao je da je njegov rad nije samo odraz ličnog iskustva. Namjeravao sam da se fokusiram na probleme s kojima se suočavaju ljudi iz mog okruženja. U Podgorici studiram umjetnost - od modnog do grafičkog dizajna, a volim i da slikam. 

O cjelokupnom iskustvu rezidnecijalnog programa govorile su i mentorka Tanja Markuš i učesnici radionica Dušanka Belada i Krsto Giljen.

U radionicama su učestvovali i Dušanka Belada, Lidija Martinović, Marija Radusinović, Jelena Petrić, Milisav Rosić, Krsto Giljen, Pavle Korać i Ana Raičević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:30