Vojinović i Lalošević ugostili slikara Rašovića / - MINISTARSTVO
15/09/2022 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović i Lalošević ugostili akademskog slikara Đorđa Rašovića

Mladi akademski slikar će od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu u okviru umjetničke rezidencije - Cite internationale des arts, pa je ovo bila prilika da mu ministri Vojinović i Lalošević požele srećan put i uspješan boravak u Parizu

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ugostili su danas u Ministarstvu prosvjete akademskog slikara Đorđa Rašovića.

- Mladi akademski slikar će od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu  u okviru umjetničke rezidencije - Cite internationale des arts, pa je ovo bila prilika da mu ministri Vojinović i Lalošević požele srećan put i uspješan boravak u Parizu. Rašović je jedan od uspješnijih mladih stvaralaca iz nove generacije crnogorskih umjetnika, dobitnik značajnih likovnih nagrada i učesnik brojnih izložbi u Crnoj Gorii regionu - navodi se u saopštenju.

Prema riječima ministara Vojinovića i Laloševića, akademski slikar Đorđe Rašović je primjer kako se energijom i duhom postižu uspjesi i pobjeđuje. Pred Rašovićem je sve vrijeme ovoga svijeta koje treba da iskoristi i pokaže se u najboljem svijetlu. Boravkom u Parizu na tako značajnom skupu,  Rašović ima priliku da stekne nova znanja koja će njegovom slikarstvu dati nove vizije.

Svojim radovima, Đorđe Rašović se već izdvojio među crnogorskim slikarima i dao svoj pečat toj vrsti umjetnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:57