МАЈА РАИЧЕВИЋ / -FOTO: BALŠA RAKOČEVIĆ
25/07/2023 u 16:11 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vox feminae: Željene - neželjene

Međunarodni festival KotorArt, u okviru Pjace od filozofa organizuje završno veče programa Vox feminae, panel-diskusiju pod nazivom #Željena u srijedu, 26. jula, u Kreativnom habu u Kotoru, sa početkom u 21 čas. Prve dvije noći, pod nazivom „Darina regula” i „Crnogorka kao inspiracija”, zamišljene su kao umjetničko-debatni program dok je treća noć rezervisana isključivo za panel diskusiju o vrlo značajnoj i aktuelnoj temi.     

Učesnice panel diskusije biće Maja Raičević, izvršna direktorka Centra za ženska prava, Amira Fazlagić, ginekološkinja i genetičarka, Jelena Vukasović, glavna urednica programa u OJU Muzeji Kotor, antifašistkinja i feministkinja, dok će moderatorka večeri biti dirigentkinja Dragana Jovanović.     

Panel-diskusija pod nazivom #Željena podstaknuta je kampanjom o zloupotrebi prenatalnih testova i problemu selektivnih abortusa #Neželjena, iniciranom od strane Centra za ženska prava, uz podršku agencija McCann Podgorica i McCann Beograd. O patrijarhalnom sistemu vrijednosti i rodnoj diskriminaciji u Crnoj Gori i šire, na teritoriji Balkana, govoriće učesnice panel-diskusije.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 00:30