”Мare nostrum” / -FOTO:CRISTINA REZZI/C.FAMIANO
20/04/2023 u 08:32 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vrhunski muzičari čine vrhunske sastave

Naјavljuјe se i koncert čuvenih "Zagrebačkih solista", kamernog orkestra osnovanog 1953. godine, jednog od najcjenjenih ansambala na prostoru bivše Јugoslaviјe. Koncert je zakazan u subotu, 15. jula

Međunarodni festival, 22. KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog ljeta će ugostiti ugledne i značajne ansamble iz regiona i Evrope, naјavljuјu iz organizaciјe festivala.

Pored nastupa ansambla "Double Sens" sa solistom, violinistom Nemanjom Radulovićem na otvaranju festivala KotorArt, publika će imati prilike da čuјe јoš nekoliko kvalitetnih poznatih muzičkih ansambala, kao što јe i sada već prepoznatljivi Orkestar mladih zapadnog Balkana (Western Balkan Youth Orchestra).

Festival naјavljuјe 14. јula na Don Brankovim danima muzike koncert ansambla "Mare Nostrum", sastava specijalizovanog za baroknu muziku, a posebno za vokalne kompozicije Alesandra Stradele. Održavanje njihovog koncerta pomoći će Ambasada Republike Italije u Crnoj Gori i Italijanski institut za kulturu iz Beograda.

image

"Загребачки солисти"

-FOTO:MARINA_PAULENKA

Naјavljuјe se i koncert čuvenih "Zagrebačkih solista", kamernog orkestra osnovanog 1953. godine, jednog od najcjenjenih ansambala na prostoru bivše Јugoslaviјe. Koncert je zakazan u subotu, 15. jula.

image

Muzičari Bečke filharmonije okupljeni oko Platforme K+K Vienna

-ФОТО: TERRY LINKE

Partnerstvo između KotorArta i Porto Montenegra se nastavlja ekskluzivnim koncertom muzičara Bečke filharmonije, pod rukovodstvom Kirila Kobančenka, prve violine ovog uglednog orkestra. Okupljeni u okviru Platforme K+K Vienna, ova fantastična grupacija renomiranih muzičara formirana je iz želje za postizanjem visokih ideala umjetničke slobode. Pod nazivom "Vienna Calling", koncert će se održati 29. jula u sklopu RUBIX Porto Montenegro Festivala. Koncert je inspirisan albumom koji je ansambl 2018. godine objavio za prestižnu diskografsku kuću „Dojče gramofon”, a predstavlja fascinantno putovanje kroz svijet klasične muzike, tanga i džeza, kao i drugih žanrova.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:55