Smiljana Vukićević / -/
30/06/2024 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vukićević: Spremna sam da stanem iza svake svoje napisane riječi

Nijesam ravnodušna prema pojavama koje su prisutne u našem društvu, ali sam ravnodušna prema posljedicama zbog pisanja o njima - poručila je Smiljana Vukićević na promociji svog romana u Baru

Roman "Haljina po mjeri vjere" je nastao iz potrebe da autorka Smiljana Vukićević vjerodostojno iznese jednu životnu priču, koja je, sudjeći po brojnoj publici na promociji u barskom Centru za kulturu, već svojim naslovom zaintrigirala publiku. Autorka kaže da je roman napisala u želji da čitaoce i sebe oslobodi straha, iako priča ne nudi nadu.

image

Promocija romana "Haljina po mjeri vjere" u Baru

-PRIVATNA ARHIVA

- Ipak, nadam se i želim da vjerujem, da ćemo loše pojave uočavati i sprečavati njihovo razvijanje u korijenu, a sve u cilju održanja mira koji nema alternativu i da se narodima koji govore istim jezikom nikada više ne dogode tragedije - poručila je Vukićević.

image

Promocija romana "Haljina po mjeri vjere" u Baru

-PRIVATNA ARHIVA

Ona je ocijenila da "ljudi sa jakim karakterom kažu ono što misle, rade ono što kažu i spremni su da stanu iza svake svoje riječi".

- Upravo se osjećam tako. Večeras se na neki lijep način ispunio moj životni san - rekla je Smiljana. Ona je rekla da sve u publici smatra svojim prijateljima poželjevši da i oni sami jednom imaju priliku da okupljaju toliko svojih prijatelja i sa njima dijele radost kao što to i ona čini.

- Ja nijesam neko ko se prilagođava okolini niti ispunjava njena očekivanja, ali znam da su čitaoci poslije romana "Miris novca" očekivali od mene novo djelo. Ispunila sam očekivanja, a sve na moju i njihovu radost - rekla je autorka.

Vjerujem u mlade pisce

- Vjerujem da dolazi vrijeme mladih književnika koji će naći način da saopšte drugima ono što osjećaju, ali i da će umijeti da saslušaju druge i prenesu šta i oni osjećaju.Voljela bih da jedan dio vremena preskočim i ponovo se vratim i uvjerim da roman "Haljina po mjeri vjere" zaista vrijedi - rekla je autorka Smiljana Vukićević.

Ona je poručila da je čovjek onaj ko umije da sačuva život drugog, a ne da ga uništi. Da se čovjek ne rađa sa mržnjom već se ona uvijek proizvodi.

- Želim da se nijedan vid mržnje ne proizvede na prostorima Crne Gore. Svi smo skloni promjenama i svaka ličnost se može nadograđivati u pozitivnom smislu. Nijesam ravnodušna prema pojavama koje su prisutne u našem društvu, ali sam ravnodušna prema posljedicama zbog pisanja o njima. Večeras odlazim srećna zbog onog što sam zahvaljujući vama osjetila. Imala sam, mogu reći, težak životni put, ali na kraju se sve zaboravi kada za života osjetitieono što ja sada osjećam - istakla je Vukićević.

image

Promocija romana "Haljina po mjeri vjere" u Baru

-PRIVATNA ARHIVA

O romanu "Haljina po mjeri vjere" u Baru su govorili doc. dr Rade Vučićević i mr Dejan Đurović. Izvode iz recenzije Veselina Mišnića čitaala je književnica Gordana Srećković, a u ime izdavača obratila se rukovodilac umjetničkog udruženja "Vizija" Slavka Klikovac. Program je muzičkim numerama upotpunila gitaristkinja Kristina Vševcova. Moderator večeri je bio publicista, Dragan Mitrov Đurović.

image

Kristina Vševcova

-PRIVATNA ARHIVA

Ona je u znak zahvalnosti svima koji su prisustvovali promociji podijeli po primjerak svog najnovijeg djela i dnajavila da trenutno radi na trećem romanu pod radnim naslovom "Kad život zavjesu spusti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 14:49