Oмаж Ђорђу Балашевићу у Подгорици / ДАН
11/05/2022 u 18:45 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живот у пјесмама Ђорђа Балашевића

Ученици Основне школе "Штампар Макарије" под мотом "Живот у пјесмама" одали су почаст Ђорђу Балашевићу у подгоричком парку посвећеном лику у дјелу овог умјетника који се налази недалеко од школе.

Стихови су се низали један за другим, а хор школе је пјевао његове најљепше пјесме "Рачунајте на нас", "Рингишпил", "Па добро, гдје си ти", "Неки нови клинци".

Психолог и координатор тима за праћење и подршку талентованих ученика Душица Дубљевић је рекла да су организовали омаж, јер су у ствари пјесме Ђорђа Балашевића поезија.

– Наша школа се налази у непосредној близини парка посвећеном Ђорђу Балашевићу, а наставница црногорског - српског, босанског и хрватског језика је у једном домаћем задатку задала тему ученицима да нађу стилске фигуре у његовим пјесмама и отуда се родила идеја. Хтјели смо да нове, младе генерације упознамо са дјелом и пјесмама Ђорђа Балашевића, поготово што дјеца млађих узраста често долазе на излете у овај парк. Ученици су наизмјенично говорили стихове и то је у ствари нека биографија његовог живота. Његов живот је описан кроз његове пјесме. Комплетна нит цјелокупног програма је његов живот од почетка до краја – казала је Дубљевић.

Стихове су говорили Новица Дубљевић, Никола Рубежић, Настасија Лакић, Ива Радуловић, Невена Андрић, Милош Благојевић, Дора Грбовић, Лара Раичковић, Андрија Шошкић и Ђорђе Вукотић, док је Немања Булатовић одсвирао дио пјесме на гитари.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:11