Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
10/06/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Vagi predstoji vrijeme za zabavu, Biku pojačane strasti

Slobodne Rakove čekaju promjene u ljubavi, i dolaze vrlo, vrlo brzo.

OVAN

Hrana

Ishrana vam neće biti prioritet – pred vama je predinamična i preaktivna nedjelja, puna jurnjave i završavanja stvari u poslednjem trenutku. Brzom hranom možete pokvariti stomak – zato oprez!

Ljubav

Nedoumice ili teške misli, brige – mogu vas pritiskati ovih dana. Ne moraju one da se vezuju za voljenu osobu ili za partnerski odnos, ali se mogu odraziti na njega. Najbolje bi bilo propričati o onome što vas opterećuje (osim ako to baš i nije za partnerove uši – u tom se slučaju trudite da voljena osoba ne primjeti promjene u vašem ponašanju). Sve ono što skrivate unutar sebe može vam u ovim danima predstavljati posebno naporan teret. Slobodni Ovnovi – nekog ćete osvojiti, nekog nećete – bitno je da vi “uživate u procesu” i da se dobro zabavljate. Neko od prijatelja će pokazati svoje pravo lice.

Posao

Vučete neke dogovore na mišiće, saplićete se na papirloškim i administrativnim pitanjima, stalno se ono što vam je važno odlaže ili se kasni – prvih par dana ove sedmice uopšte nije skrojeno po vašoj mjeri. No, što komplikovanije i kompleksnije – vi više riješeni da uspijete. Ukoliko niste zadovoljni visinom nadoknade za rad, nešto nisam sigurna da vam je ovih dana baš pravi momenat da pregovarate sa nadređenima – možda i možete da dobijete neko obećanje….ali znate i sami – često bude “obećanje, ludom radovanje”.

Zdravlje

Moguće su povrede. Stariji – promjene vremena mogu negativno uticati na vas.

 

BIK

Hrana

U ovoj sedmici nešto više pažnje obratite na ispravnost i rok trajanja namirnica – mogući su problemi sa stomakom, trovanja pa i alergije na neku hranu. I da – više vodite računa o hidrataciji.

Ljubav

Ulazak Marsa u vaš znak aktiviraće slobodne Bikove – vi ćete poželjeti više da se družite, sklapate nova poznanstva, provodite se sa prijateljima. Baš iz kruga prijatelja (eventualno preko društvenih mreža) neko može pokazati veliku zainteresovanost za vas – tu budite malo oprezni i ne zatrčavajte se u seksualni kontakt ili vezu. Jer, što je brzo – to je i kuso. Zauzetim Bikovima slijedi period pojačanih strasti i želje za uživanjima. Budite aktivni što više – sad, da li ćete biti aktivni u izlascima i provodu ili u spavaćoj sobi – to je već vaša stvar. Dobar je momenat da planirate zajednički izlet, odmor, pa makar i kraći.

Posao

Možete osjećati posebno jak pritisak kroz posao. Nečim niste zadovoljni – da li svojim učinkom, zaradom, ljudima sa kojima radite – pokušavate da pronađete rješenje i olakšate sebi, ali to baš i ne ide onako kako ste zamislili. Prvi radni dani su sa dosta bagova po pitanju komunikacije, dogovora, dokumentacije, pa i tehnike. Otprilike od polovine nedjelje uspijevaćete bolje da se organizujete i rasporedite obaveze, pa ćete imati i lakši tempo. Finansije nikako da se stabilizuju da biste mogli da se opustite.

Zdravlje

Problemi sa stomakom. Stariji Bikovi – oscilacije pritiska.

 

BLIZANCI

Hrana

Uživanje u okupljanjima, u druženjima sa prijateljima uz dobar zalogaj (a može i uz neko fino pićence) obiljeežiće Blizancima ovu sedmicu. Dakle, dani za hedonizam. Opustite se i dajte malo sebi na volju.

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će u jednom trenutku biti odlična, a onda ćete se na kratko saplesti na nekim temama. Ljubavnim životom i emocijama ćete biti zadovoljni….a onda će da se opet na kratko uvuče neko nepovjerenje ili sumnja. Sve te “na kratko” nepovoljne trenutke – rješavajte momentalno, ne ostavljajte ih i ne gomilajte u sebi. Ne dajte da vam sitnice kvare sreću. Slobodni Blizanci – nove osobe vam ulaze u život, ali i one stare su se probudile. Ne dozvolite da vam se prošlost miješa u sadašnjost koja je ispunjena zabavom, provodom, druženjima, koketiranjem. Neka stare boje ne kvare ove nove.

Posao

Ne žurite i ne brzajte – niti u izvršavanju obaveza niti u komunikaciji – jer se mogu provući greške u poslu ili se sklopiti dogovori za koje ćete kasnije shvatiti da su možda previše zahtjevni i obavezujući. Ako treba završavati neka administrativna pitanja – provjerite više puta podatke. Generalno gledano – pritisak i od strane obaveza, ali i od strane nadređenih može na vas biti dosta jak u prvom dijelu ove sedmice. Planovi u vezi inostranstva mogu na neko vrijeme biti prolongirani ili će doći do promjena.

Zdravlje

Energetske oscilacije. Stariji Blizanci – osjetljivost na promjene vazdušnog pritiska.

Mjesečni horoskop za jun: Jarac u poslovnim obavezama, Vodolije sklone flertu, Ribama novčana stabilnost

RAK

Hrana

Varenje vam može predstavljati problem, pa se trudite da ne pretjerujete – posebno ne u večernjim satima. Više biljnih vlakana dobro će doći vašem probavnom sistemu.

Ljubav

Sedmica u kojoj sve ono što vas eventualno opterećuje, muči, tišti – treba gurnuti u stranu i prepustiti se onim lijepim i skladnim, radosnim dešavanjima sa voljenom osobom. Moguće je da vam drago biće priprema neko iznenađenje – koje je tačno, znaćete tek u narednoj sedmici, ali “miriše” na neku zabavu sa prijateljima ili na kratko putovanjce, izlet. Slobodni Rakovi – ok, možda trenutno i niste baš zadovoljni svojim emotivnim životom – ako postoji neko ko vam je simpatičan, privlačan – sve djeluje kao da je na nekom čekanju. Ono što je važno jeste da promjene u ljubavi dolaze – I to vrlo, vrlo brzo.

Posao

Moguće je da postoji zabrinutost u vezi jednog dogovora koji vam je od izuzetne važnosti. Iako stvari sada djeluju kao da se nepotrebno razvlače, odugovlače ili da postoji problem kroz okolnosti – ovo će biti riješeno. Nisam sigurna da će biti riješeno u ovoj sedmici, ali u narednoj – da. Ukoliko pregovarate sa nekim – očekujte da to neće biti lak posao. Ukoliko imate poslovne ideje – vrijeme je da ih razvijate, pa čak i ako u početnoj fazi nemate pravu podršku – ona će svakako doći kasnije.

Zdravlje

Mogući su problemi sa spavanjem i meteoropatske tegobe.

Mjesečni horoskop za jun: Vaga raspoložena za skitnju, Škorpijama poslovne promjene, Strijelcu napredak

LAV

Hrana

Dosta ste odlučni da napravite promjene u načinu ishrane (bez obzira da li su one zdravlja ili izgleda radi). Sada imate i dobar motiv, ali i dovoljno volje. Večernji sati mogu donositi izazove.

Ljubav

Ponekad mirna, ponekad nemirna. Ponekad opuštajuća i uživajuća a ponekad baš i ne. Ponekad podsticajna, a ponekad zamorna – energija u odnosu sa voljenom osobom jeste promjenljiva u ovim danima – ali partner i vi lijepo “plivate”, snalazite se i zaobilazite zamke. I uvijek nekako na prvo mjesto izbije ono što je dobro u vašem odnosu. A tu su i prijatelji da dodatno potpomognu. Slobodni Lavovi – lijepi moment sa vama dragim ljudima u kojima uživate, opuštate se i skidate sve terete sa svojih leđa. U periodu ste kada treba udovoljavati sebi, kada se treba družiti – a ako se spontano dese neke varnice – pa dobro, može i to.

Posao

Mars je ušao u vaše polje karijere – vrijeme je da promjene o kojima toliko dugo razmišljate ili ih planirate – konačno otpočnu sa realizacijom. Mars će ovdje boraviti više od mjesec dana, pa računajte da je to period u kojem vaše odluke treba sprovesti u djelo. Neki Lavovi i u ovoj sedmici mogu napraviti “presjek” – što je skroz ok, ukoliko ste dobro promislili o toj odluci, a još bolje ukoliko imate podršku osoba koje su vam važne. Odnos sa nadređenima može tokom ove nedjelje biti nešto zategnutiji.

Zdravlje

Opuštajte se i uživajte – to vam je zaista potrebno.

 

DJEVICA

Hrana

Bile bi poželjne promjene u načinu ishrane. Lagani, ne previše kalorijski jaki obroci sa dosta biljnih vlakana. Potrebno je provjeravati ispravnost i trajnost namirnica.

Ljubav

Možda se možete ne slagati po nekim pitanjima, ali to ne znači da te teme treba zaobilaziti ili ih gurati pod tepih. Dobar je trenutak da pričate i razjasnite sve – da, u početnoj fazi ti razgovori mogu biti komplikovani a vas dvoje „teški“ za sporazum – ali sa više volje a pogotovo truda – sve se da riješiti. Dokle god ste jedno prema drugom iskreni i funkcionišete sa razumjevanjem – između vas će sve funkcionisati kako treba. Slobodne Djevice –ako vam se neko dopada, nemojte žuriti. Vi ste u periodu kada se može ući u ozbiljniju ljubavnu priču pa neka se komunikacija razvija lagano i opušteno.

Posao

Posao vam oduzima veliku količinu i vremena i energije – pogotovo onim Djevicama koje u ovom periodu ili funkcionišu na više frontova (projekata) ili pokušavaju da se dodatno poslovno angažuju. Ovo je pomalo naporna i zahtjevna sedmica za vas – nemojte rasipati pažnju na sto strana, fokusirajte se na najprioritetnije ili najvažnije obaveze i prvo njih rhešavajte. Sve ostalo će doći na dnevni red kasnije. Prilivi mogu dolaziti iz više izvora, ali vi iz nekog razloga i dalje niste u potpunosti zadovoljni finansijama.

Zdravlje

Umor, mentalni i fizički. Starije Djevice – hronične boljke.

Mjesečni horskop za jun: Raku ljubav na "čekanju", Lavu stomačne tegobe, Devicama poslovni uspjeh

VAGA

Hrana

Imate želju da budete u top formi i dovedete se u red po pitanjima ishrane. Doduše, teško ćete uspjevati da se odreknete slatkiša, ali ćete u svemu ostalom biti disciplinovani. Slaba tačka su sve vrste sladoleda.

Ljubav

Mars je posle više od mjesec dana izašao iz vašeg polja partnerstava, pa će i povremena nervoza koja je postojala u proteklom periodu – sada biti znatno smanjena. Doduše, biće smanjena i partnerova inicijativa, jer ulazi u period kada neće moći da vam posveti puno pažnje – posao i obaveze traže svoje. Za sada vam to ne predstavlja nikakav poseban problem – vi se dobro osjećate i lijepo funkcionišete. Možda će biti manjka vremena sa partnerom – ali će biti dovoljno vremena za druženja. Slobodne Vage – uživajte i nemojte da tripujete neke svemirske ljubavi. Ovo je vrijeme za zabavu i provod, vaše vrijeme.

Posao

Malo će popustiti tenzija i pritisak na vas kada su u pitanju posao i obaveze. Ili ćete vi uspjevati da se organizujete bolje, ili vam pak neće razvlačiti pažnju na sto strana. U svakom slučaju – jedna jednostavnija sedmica je pred vama (možda će samo prvih par dana biti zahtjevnije). Pozabavite se administrativnim pitanjima – posle početnih teškoća, ovo će biti riješeno. Moguće je planiranje poslovnog putovanja. Očekuju vas i planirani, ali i neplanirani troškovi tokom cijele nedjelje.

Zdravlje

Starije Vage – meteoropatske tegobe.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ne odustajte od zdravih navika – energetske snage vašeg organizma podići će pileće i ćureće meso, riba, jaja, svo zeleno lisnato povrće, ali i paradajz i tikvice. Od mliječnih proizvoda – kisjelo mlijeko ili jogurt.

Ljubav

Mars ulazi u vaše polje partnerstava i u njemu će boraviti sve do 20-og jula. Koliko je njegov uticaj sa jedne strane pozitivan (pojačaće čulnost, potrebu za uživanjima, više aktivirati partnerovu inicijativu i donijeti voljenoj osobi i vama neke nezaboravne momente), toliko može biti i loš (probuditi nervozu i donijeti par momenata koji mogu biti vrlo napeti – odmah tokom ove sedmice i pred kraj njegovog tranzita). Stabilni odnosi će u dobrim trenucima uživati, a one nezgodne prevazići. Slobodni – jaka hemija i strasti koje je teško kontrolisati mogu vas “ubaciti” u jednu istovremeno čudnu, divnu i burnu ljubavnu priču.

Posao

Smaraće vas ljudi – razvlačiće vašu pažnju na sto strana, pričaće vam neke (za vaš ukus) površne i besmislene priče, davati vam sto i jedan detalj o nekoj situaciji koja vas ne interesuje dva posto. Generalno gledano – drugi će vam oduzimati vrijeme koje je vama neophodno da biste završili teške i odgovorne obaveze koje imate. Sklanjajte se koliko je u vašoj moći i trudite se da vam ne pukne film i da vas iznerviraju. Novac vam dolazi sa više strana. Troškovi su povezani sa domom i ukućanima.

Zdravlje

Više se opuštajte i relaksirajte, ako je to ikako moguće.

Mjesečni horoskop za jun: Ovnu cvjeta ljubav, Biku finansije, dok Blizancima slijedi unapređenje

STRIJELAC

Hrana

Potrebna vam je hrana koja vam donosi energiju, a ne prazne kalorije. Izbjegavajte namirnice koje u sebi sadrže visok nivo masti i šećera. Manje mesnih proizvoda, a više biljnih vlakana.

Ljubav

Suštinski, ovo nije ni malo loš period u partnerskim odnosima. Ok, postojaće situacije na kojima ćete se saplitati, možda ćete imati manje zajedničkih trenutaka nego što biste željeli – ali opet – mnogo je tu sada dobre energije i pozitivnih dešavanja da bismo se fokusirali samo na te kratkotrajne problemčiće. Slobodni Strjelčevi – ako se komunikacija sa osobom koja vam se dopada ne razvija onim tempom koji bi vama odgovarao – malo provježbajte strpljenje. Nekim odnosima je potrebno nešto više vremena da bi se razvili I “poletjeli”. Dok simpatija ne poleti ka vama – vi uživajte u društvu prijatelja i zabavi.

Posao

Mars koji ulazi u znak Bika i vaše polje poslovne svakodnevice, odgovornosti, obaveza i odnosa sa kolegama – uzburkaće vam dane i tokom juna i tokom većeg dijela jula mjeseca. Ova sedmica će donijeti komplikacije, naročito u dogovorima i u komunikaciji sa saradnicima. Takođe – računajte na velike promjene u planovima i na konstantno “iskakanje” obaveza – ili potpuno novih, ili onih koje ste mislili da ste već riješili. Da ćete se izboriti, hoćete – ali uz dosta truda. Finansije – klimavo.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Stariji – oscilacija pritiska.

 

JARAC

Hrana

Previše ste se okrenuli brzoj hrani, konzerviranim namirnicama, industrijskim mesnim prerađevinama. Gro obroka je “s nogu” – a vama je sada baš potrebno da u hrani uživate, natenane.

Ljubav

Poslovne i privatne obaveze će nesmanjenom žestinom “tući” po vama tokom većeg dijela ove sedmice. Ipak, ulazak Marsa u znak Bika koji predstavlja vaše polje odmora, opuštanja, ljubavi, uživanja – ipak govori i o tome da ćete vi i u užurbanoj svakodnevici uspjevati da pronađete trenutke za voljenu osobu i vas. Ok, možda će to u ovom periodu biti samo iskazano kroz strasti – ali naredni će donijeti i po koje putovanjce, odmor i bijeg od svega. Slobodni Jarčevi – ušli ste u više nego zanimljiv ljubavni period. Pred vama je vrijeme za akciju – pokrenućete se, ali će se pokrenuti i drugi prema vama.

Posao

Vaša radna nedjelja ukratko – gužva – jer drugi će vas ometati. Možda će oni željeti najbolje, ali će vam svojom energijom, prisustvom, riječima, zapitkivanjima i sugestijama – krasti vrijeme i pažnju. Ta ometanja mogu dovesti do toga da realizujete samo jedan dio onog što ste isplanirali za ovu sedmicu. Moguć je napetiji odnos sa kolegama, ali i sitni problemi koji se vezuju za tehniku, administraciju i dokumentaciju. Finansijski tokovi su dosta stabilni, ali su vaši troškovi nešto povećani u ovom periodu.

Zdravlje

Stariji Jarčevi – povrede. Mlađi – umor, problemi sa ishranom.

 

VODOLIJA

Hrana

Izuzetno bi vam prijala riba, bilo rječna ili morska – sve zavisi od toga šta više volite. Pored ovoga, valjalo bi konzumirati namirnice sa više gvožđa – zeleno lisnato povrće, cveklu, džigericu, paradajz.

Ljubav

Mnogo je aktivnosti – koliko god da ste vi sposobni da funkcionišete na više koloseka, ovi dani i dešavanja u njima vam kradu energiju – a otkidaju i dobar dio vremena za voljenu osobu i vas. I pored toga – svaki momenat proveden zajedno nosiće sa sobom jednu finu i pozitivnu energiju, kao i mnogo radosti i osmjeha. Pobjegnite od obaveza u zagrljaj voljene osobe. Slobodne Vodolije – kao što će se pojavljivati nove i nove prilike za uživanje, zabavu i druženje – isto tako će se pojavljivati i prilike za flert, koketiranje, pa i ljubav. Samo nemojte mnogo da gledate u prošlost, jer i ona može pogledati u vas.

 

Posao

Sve što u početnoj fazi bude izgledalo kao teško, komplikovano i zahtjevno – riješiće se lakše nego što očekujete. Možda ne iz prvog pokušaja, ali iz drugog – da. Takođe – izaći će na dnevni red obaveze koje ste trebali a niste završili u prethodnom periodu, ili u kojima ste napravili grešku – očekujte da će vam za rješavanje ovoga trebati dosta energije, ali je krajnji rezultat ipak pozitivan. Komunikacija sa saradnicima/klijentima vam povremeno može zadavati glavobolju. No, na svu sreću – prolaznu.

Zdravlje

Stare boljke, one nezalečene – ponovo izlaze na dnevni red. Takođe – hronične tegobe.

 

RIBE

Hrana

Postoje velike oscilacije u ishrani i potrebno je da probate da se uvedete u red po ovom pitanju. Ne preskačite obroke i izbjegavajte grickalice i slatkiše, naročito u noćnim satima.

Ljubav

Pojačana nervoza, manjak vremena za voljenu osobu i vas, ali isto – pitanja i teme koje se preskaču ili o kojima niste spremni da razgovarate. Sve ovo zajedno i nije baš savršen koktel dešavanja – zato je važno da se oboje potrudite jedno oko drugog. Uvijek se može pronaći razlog za radost i dobra energija – a ako ne može – pa šta onda radite zajedno uopšte? Umjesto da ćutite – planirajte da zbrišete negde zajedno i to što prije. Slobodne Ribe – pred vama je period koji donosi više aktivnosti – više druženja, možda po koje putovanje, prosto rečeno – potrebu da se maknete iz kuće i istražite malo svijet oko sebe.

Posao

Znak Bika predstavlja vaše polje komunikacije, učenja, kratkih putovanja, dogovora, sastanaka, susreta. Obzirom da je Mars u ovom polju sada donio pojačanu energiju i više aktivnosti – slobodno možete da računate da će vas naredni period itekako prodrmati. I u pozitivnom, ali i u onom drugom smislu. Krenite da se aktivirate po onim pitanjima koja su vam bitna, a računajte da će vam se u narednom periodu i zarade poboljšati. Ono što treba da izbjegavate je nestrpljivost i razmirice sa onima sa kojima radite.

Zdravlje

Moguće su povrede, a savjetuje vam se i oprez u saobraćaju.

Piše: Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 17:01