Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - CHRISTOPHER CARSON
11/02/2024 u 22:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuskinja pokrenula nov biznis – pedikir za svinje, kućne ljubimce

Posle obuke kod jedne Holanđanke, ona je počela radi pedikir za svinje, tako što im siječe i turpija nokte, a po potrebi im čisti i uši

Karol Žermen nekadašnja prodavačica duvana u gradu Brestu, na zapadu Francuske, pokrenula je prošlog ljeta novi posao i postala pedikir za svinje kao kućne ljubimce.

Njena nova aktivnost je brzo naišla na veliko zanimanje kod vlasnika svinja širom zemlje.

- Nevjerovatno. Mislila sam da sam jedina koja ima svinju za kućnog ljubimca. I na kraju, ne, vidjela sam svinje na kauču svuda. Ima nas na hiljade u Francuskoj, rekla je uz osmijeh Kerol Žermen, prenosi N1.

Već vlasnica dva mastifa, ta ljubiteljka životinja udomila je ovu mušku svinju u junu 2020. godine, kako kaže iz čistog hira. Sada je ta svinja po imenu „Kuskus“ postala ogromna „zvijer“ od 60 kilograma i svoj život provodi dremajući u stana vlasnice ili u njenom baru.

- On spava u mom krevetu. Zapravo ja sam ta koja spava u njegovom krevetu, jer ako se previše pomjeram, grokće i može čak da me uštine, rekla je ona.

Francuskinja sada želi da svoju ljubav prema svinjama pretvori u aktivnost sa punim radnim vremenom. Odlučila je da proda svoj bar u kojem prodaje duvan, i pretvori ga u pedikirski salon za svinje.

Posle obuke kod jedne Holanđanke, ona je počela radi pedikir za svinje, tako što im siječe i turpija nokte, a po potrebi im čisti i uši.

Svinja kao kućni ljubimac može da živi 15 do 20 godina, ali mora da ima redovnu njegu. Za nekoliko mjeseci, Karol Žermen je dobila oko 200 klijenata, širom Francuske.

Francuskinja vikendom i tokom odmora, kombijem obilazi svoje mušterije sa sve „Kuskusom“ i psima.

Ona je rekla da je samo na jugu Francuske uradila pedikir za 43 svinje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. februar 2024 22:25