/ PHOTO BY HUTOMO ABRIANTO ON UNSPLASH
30/01/2023 u 04:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iskoristite stvari koje već imate: Pet trikova za uljepšavanje doma

Sobu možete dodatno da osvjetlite ukoliko iskoristite jeftine, samoljepljive LED lampice

Nakon napornog dana punog obaveza, jurnjave sa klincima, šetnje psa ili jednostavno osmočasovnog radnog vremena, uvijek je lijepo doći u ušuškan i topao dom, a pored osnovnih komada namještaja, ipak su tu i sitnice koje ga dodatno krase.

Neke od njih možete da pronađete sakrivene u nekom ćošku ili davno zaboravljene, a koje vam mogu poslužiti da dodatno uljepšate dnevnu sobu, kupatilo ili terasu, a Mondo portal je napravio listu kako možete osvježiti dom. 

UKRASITE STO U DNEVNOJ SOBI

Svaka dnevna soba na sredini posjeduje sto koji najčešće služi za "kafenisanje" kada vam dođu gosti, a neki čak i ručavaju na njemu.  Ono što će ga dodatno istaći, ali i osvježiti prostoriju jeste činija sa sušenim i mirišljavim biljkama i voćem. Takođe, nekoliko naređanih dekorativnih knjiga će učiniti ambijent rustičnim i otmenim.

ISKORISTITE LED LAMPICE

Sobu možete dodatno da osvjetlite ukoliko iskoristite jeftine, samoljepljive LED lampice. Idealne su jer mogu apsolutno svuda da se postavljaju, ispod stola, polica, pa čak i kreveta, a prostoru daju otmen i sofisticiran izgled, prenosi Avaz.

NE ZABORAVITE NA OGLEDALA

Ogledala do poda će uvijek doprinijeti tome da prostorija vizuelano izgleda veća nego što jeste. A jedna od preporuka dizajnera jesu samoljepljiva ogledala koja savršeno prianjaju na zidove.  Za vrlo malo novca u prodavnicama namještaja mogu se naći u različitim oblicima i dimenzijama, tako da možete da ih kombinujete i poigravate se njima.

PEŠKIRI I POLICE U KUPATILU

Jedna od genijalnih ideja jesu drvene police u kupatilu, a takođe možete da iskoristite omanje merdevine za odlaganje stvari.  Umjesto što peškire slažete u komode ili ormare, možete da ih urolate, još bolje ako su različitih boja, i postavite u kupatilo. Na taj način ćete ga osvježiti različitim bojama, a biće vam pri ruci nakon svakog tuširanja ili kupanja.

ZAVJESE

Još jedan od trikova jesu zavjese, a ako ih postavite kako treba dobićete vizuelno izduženiji prozor.  Garnišna bi trebalo da bude zakačena što bliže plafonu, a imajte u vidu da duge zavjese do poda odaju prostoru dašak luksuza, ali će i vizuelno da ga uvećaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:41