Jelena Karleuša
27/05/2023 u 21:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jelena Karleuša udomila psa bez šapa

Nije čipovan, mužjak je, nekastriran. Obje prednje noge isječene, rep se drži na malo kože, ima puno rana po tijelu, piše u objavi

Pas kojem su odsječene prednje šape uspješno se oporavlja, a popularna pjevačica odučila je da snosi brigu o njemu.

Jezive fotografije nasilja nad životinjom u Ratkovu se širile su s društvenim mrežama. Kako se vidi na fotografijama, psu su odsječene šape i rep i ima još vidljivih povreda po tijelu. Na instagram stranici 192.rs je objavljena fotografija uz opis:

"Ovaj jadnik je večeras pronađen u Ratkovu, u teškom stanju, trenutno je kod veterinara u Odžacima, koji će pokušati da ga spase. Puno je iskrvario, rane su velike, ima ih puno i čudo je da je živ. Nije čipovan, mužjak je, nekastriran. Obje prednje noge isječene, rep se drži na malo kože, ima puno rana po tijelu", piše u objavi.

Pjevačica Jelena Karleuša, nakon ove zastrašujuće objave odlčila je da preuzme svu odgovornost i snosi troškove liječenja. 

Ona je u objavi pojasnila da će snositi sve troškove, ali i uputila apel.

"Slučajevi nasilja nad životinjama su sve češći. Nažalost, ne samo da su česti nego su i sve šokantniji i pokazuju svu ljudsku okrutnost. Bez obzira što javnost sve češće ostaje bez teksta na bezdušnost i iživljavanje nad nemoćnim i nevinim bićima, mali broj slučajeva nasilja se uopšte prijavi, a još ih manje dobije i svoj sudski epilog", napisala je Karleuša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:54