/ -SHUTTERSTOCK
13/07/2024 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ako želite da izgledate moderno, nosite kimono

Japansku nacionalnu nošnju dugo su nosili ne samo stanovnici Zemlje izlazećeg sunca, već i modne influenserke širom svijeta. A u leto 2024. kimono bi trebalo da se nađe u svačijoj garderobi.

U drevnim vremenima, kada je Japan još uvijek bio obavijen misterijom, nastala je legenda o kimonu – odjeći koja je oličavala veličinu prošlosti i sofisticiranost sadašnjosti. Kažu da je prvi kimono nastao iz ljubavlji i poštovanja prema prirodi, a inspirisan je laticama cvijeća i šuštanjem lišća.

Majstori rukotvorina tkali su tkanine od najnježnijih vlakana i oslikavali ih šarama koje simbolizuju radost, harmoniju i blagostanje. Svaki kimono je postao jedinstveno umjetničko djelo, odražavajući duh vremena i dušu naroda.

Kimono je u trendu za 2024.

Tokom vjekova, kimono je postao ne samo odjeća, već simbol japanske kulture, prenoseći tradiciju i vrijednosti sa generacije na generaciju. Veliko nasleđe prošlosti nastavlja da živi i danas. I do danas mnogi smatraju da je ovaj proizvod prava umjetnost oličena u tkanini. Elegantan dizajn, sofisticirani uzorci i harmonične kombinacije boja, plemenite tkanine – sve to čini kimono zaista jedinstvenim odjevnim predmetom,piše lepotaizdravlje.rs

Danas ga poznate dame širom svijeta nose na prijemima, venčanjima, fotografisanju ili u svakodnevnom životu. Kimono djeluje sofisticirano i elegantno i uopšteno je simbol dobrog ukusa. I apsolutno nije neophodno da kimono bude ukrašen japanskim šarama, upadljivim ornamentima ili napravljen od svile. Dizajneri su se potrudili da osmisle širok izbor modela tako da svako može da odabere kimono po svom ukusu.

Stilisti su govorili o tome da će kimono još na proljeće postati jedan od glavnih trendova 2024. godine. Međutim, ako je u aprilu samo nekolicina nosila ovaj odevni predmet, sada je masovno zastupljen. Kimono zamjenjuje nekoliko stvari odjednom, počevši od klasične haljine, pa sve do blejzera ili kardigana. I nekako se prirodno uklapa uz šortseve i farmerke.

U suštini, možete ga stilizovati sa bilo čim i na bilo koji način. Ako želite slojeve, nosite gornji dio ili kombinaciju ispod. Ako želite da dodate više senzualnosti, nosite ga kao haljinu. U hladnim ljetnjim večerima možete nositi kimono uz pantalone. Na vama je da li ćete ga nositi sa ili bez kaiša. Što se tiče dužine, materijala i boje, ni ovdje nema ograničenja. Kimono može biti kratak – kao jakna – ili dugačak. Maksi je danas u trendu. Stoga, ako ste spremni da se djelimično vuče po zemlji kada odlučite da idete ne u štiklama, već u sandalama, ili baletankama, onda je ovo vaša opcija. Ako ne, ograničite se na univerzalni midi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:39