Krastavac za svakodnevnu bjuti rutinu / -ILUSTRACIJA
13/01/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Da li krastavac na očima stvarno ima neki efekat ili je to samo još jedna bapska priča

Sjajno kod ovog povrća je što nije skupo a možete fa ga kupite na svakom ćošku

Beauty rutina kojoj teži svaka žena je ona koja je najbolja za njen tip kože i koja će njenoj koži omogućiti posebnu hidrataciju, njegu i zdravlje. Postoje neki sastojci koje svi proizvođači kozmetike vole koristiti u svojim preparatima, a jedan od najtraženijih definitivno je krastavac.

Ipak, iz dana u dan potvrđuje se da on nije samo dio dobro upakovanih priča, već da  ima neke značajne prednosti. Iako stavljanje kolutića krastavaca na oči neće u potpunosti da transformiše vaše lice, ovaj bezvremeni ljek za ljepotu ima nekoliko ključnih prednosti.

Efekat hidratacije

Krastavci imaju visok sadržaj vode, čak 95, što ih čini izvorom spoljne hidratacije za kožu. Ako ih ostavite na koži 10 minuta, koža može da apsorbuje ovu vodu i popuni fine linije.

Anti age učinak

Osim što je bogat antioksidansima, ujedno i štiti kožu od znakova starenja i omogućuje joj potrebnu svježinu i čvrstoću. Zaboravi na znake starenja i brigu oko godina i kreni u kupovinu ove odlične, zdrave i ukusne namirnice.

Blistavost

Ako tvojoj koži nedostaje sjaja i vrlo je umorna i isušena, krastavac će pomoći da je potpuno obnoviš, a vitamin C kojim je bogat, izjednačiće tvoj ten i potpuno obnoviti površinu kože.

Podočnjaci

Krastavac u kozmetici može pomoći koži na području oko očiju da se potpuno obnovi i da ružni podočnjaci i ljubičaste naborane vrećice nestanu s tvog lica. Krastavci su bogati vitaminom C i K zbog čega imaju moć izbjeljivanja ljubičaste boje s podočnjaka, zato u mnogim filmovima i reklamama možeš vidjeti kako žene na očima drže kolutove krastavca.

Opekotine

Uz krastavac možeš izliječiti opekotine nastale od sunca. Naime, ova super namirnica je idealna za trenutke kada se malo previše opustiš na jakom suncu, pa zaradiš opekotine koje nimalo nisu ugodne. Krastavac je uz jogurt savršena namirnica za obnovu opečene kože jer on ugodno hladi kožu i obnavlja je.

Kako da koristite krastavac u svojoj bjuti rutini

Dobro operite krastavac da biste smanjili mogućnost da bakterije ili prljavština uđu u vaše oči;

Ohladite ga u frižideru 15 do 30 minuta;

Isijecite na kriške debljine oko pola centimetra;

Stavite ih na oči;

Ostavite ih da odstoje oko pet do deset minuta, ili dok se ne zagriju, a zatim ih bacite.

Nanesite hidratantnu kremu i uživajte u lijepoj koži i odmornom izgledu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:34