/ GETTY IMAGES-NEMANJA SARIC
14/06/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Greške u njezi kose tokom ljeta koje svi pravimo

Pogrešan pristup njezi koze može naškoditi vašoj kosi i vašem imidžu. Iako nekad mislimo da činimo sve da kosa bude zdrava i jaka, ljeti to može biti posebno problematično. Proizvodi za kosu jesu važni, ali naravno nije svejedno koje proizvode i na koji način koristite.

Korišćenje zimskog šampona

Ljeti su visoke temperature zbog čega se prekomjerno znojimo, a kada dodate tu i prašinu kojoj smo napolju stalno izloženi, jasno je zašto se kosa brže prlja. Shodno tome, šampon koji ste koristili zimi vjerovatno neće uspjeti da vam da adekvatnu njegu. Prednost treba dati šamponu sa većom snagom čišćenja i nižim nutritivnim svojstvima. Oni bolje čiste kosu i imaju laganu UV zaštitu.

„Teški" balzami za kosu

Hranljivi i regenerativni balzami tokom ljeta mogu izazvati kontraefekat. Oni su često teški, pa izazivaju gubitak volumena i čine da se kosa lakše zaprlja. Zbog toga je bolje da izaberete proizvode lakše i svetlije teksture koji su hidratantni. Takođe je poželjno da koristit gel-regeneratore na bazi vode.

Korišćenje ulja za kosu

Ulja svakako maste kosu i privlače prašinu, pa je preporučljivo da ih ljeti zaobilazite. Najbolje rešenje jeste upotreba regeneratora koji imaju UV zaštitu. Takođe, pri odabiru uzmite u obzir da je format spreja lakši u odnosu na kremastu teksturu.

Pjene i lakovi za kosu

Kosa tretirana penom ili lakom za kosu može postati veoma deformisana kada je izložena vlazi i zbog toga može djelovati slijepljeno. Upravo zbog toga je bolje da preskočite ove proizvode ljeti. Umjesto njih koristite sprejeve za volumen korena, a lakove zamijenite sprejom za modeliranje koje ima UV zaštitu, ali štiti i od vlage.

Teško stilizovanje kose

Ljeti je poželjno da pravite lagane frizure minimalno koristeći proizvode za fiksiranje. Da biste kosi dali volumen, koristite malu količinu suvog šampona. Uzmite u obzir da ako nanesete šampon na suvu i čistu kosu, a potom je očešljate četkom sa prirodnim vlaknima, vaša frizura će djelovati punije i svježe duži period.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 04:43