Prženje ribe bez mirisa / -JUTJUB/SKRINšOT
18/12/2023 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbjegnite širenje mirisa pržene ribe po cijeloj kući tokom ručka ili slave

Nakon pripreme ribe, posebno ako se prži veća količina, u kući može ostati neprijatan miris koji se teško uklanja običnim luftiranjem

Nakon pripreme ribe, posebno ako se prži veća količina, u kući može ostati neprijatan miris koji se teško uklanja običnim luftiranjem. Međutim, postoje provjereni trikovi koji će vam pomoći da očuvate svježinu mirisa u kući i nakon spremanja ribe.

Prije pripreme, potopite ribu u rastvor vode i soka od ¼ limuna, što će spriječiti stvaranje jakog mirisa tokom prženja. Alternativno, možete ribu potopiti u mlijeko, jer ima isti efekat, ali ne u danima posta.

Dodatno, u malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta, ostavljajući je na tihoj vatri tokom cijelog procesa pripreme ribe. Ovo će pomoći da se neutrališe miris ribe.

Ako se odlučite za pečenje ribe u rerni, ubacite komad jabuke u pleh zajedno s ribom, što će pomoći da upije neprijatan miris.

Nakon prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom kako biste dodatno eliminisali miris ribe.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:33