/ GETTY IMAGES-SZEPY
16/10/2024 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kratki mornarski kaputi su osvojili Pariz

Poslednjih sezona, dugi kaputi imali su potpunu dominaciju. Baš kao i predimenzionirana odjeća, široke pantalone, oversize jakne… Taman u trenutku kada smo počele da osjećamo zasićenje, na modnu scenu se vraćaju mornarski kaputi. To su kratki, strukirani modeli, od teških materijala, sa neizostavnim dvorednim kopčanjem.

Stilisti su u sezoni jesen/zima 2025. vratili kratke dužine u modu. Mornarski kaput počeo je da se pojavljuje na ulicama Pariza u septembru, mjesecu mode. On postaje najbolja zimska modna investicija jer – sasvim je izvjesno da nam se sprema modni preokret i da ćemo tokom 2025. ponovo nositi strukirane, kratke modele kaputa. A kratki kaput sa dvorednim kopčanjem je možda i najbolja opcija jer – on je vanvremenski i možete ga nositi čak i kada nije glavni trend, nećete izgledati nerelevantno.

Koji su najmoderniji mornarski kaputi za zimu 2025?

Za sezonu brendovi nude osnovne verzije ovoga kaputa, koje su savršeno odane izvornoj verziji, oistog porijekla kao i breton pruge. U slučaju da niste znale, ovaj kaput je se pojavio u 18. vijeku na obali Bretanje, nosili su ga mornari da bi se zaštitili od žestokih vjetrova Atlantskog okeana.

Mornarski kaput odlikuje vunena tkanina, dvostruko ukršteno kopčanje i široka kragna – idealno protiv zimske hladnoće. Obično dolazi u tamnoplavoj boji što ga je i stvrstalo u mariniere estetiku, zajedno sa klasičnim prugastim košuljama i breton džemperima.

Ove godine, dizajneri ga nude u crnoj, tamnoplavoj i bijeloj boji.

Najbolji zimski autfiti sa mornarskim kaputom

Ovaj kratki kaput zaista je lak za uklapanje i stilizovanje jer je jednostavan i prilično minimalističkih linija. Klasična kombinacija podrazumeva nošenje na džemper sa širokim prugama ili prugastu košulju. Odlično ide uz farmerke, ali i uz strukirane klasične pantalone koje su mu odličan kontrast. Inluenserke iz Pariza nose ga podjednako na štikle i na bijele patike, već u skladu sa preferencijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 15:02