/ -SHUTTERSTOCK
03/10/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Moderne boje u enterijeru za 2025: Ideje za kombinovanje

Da li ste primijetili da ponekad uđete u sobu i osjetite da nešto nije u redu, ali ne razumijete šta tačno? Vjerovatno je u pitanju šema boja. Nijanse u dizajnu enterijera pomažu da se otkrije karakter kuće. Ali ako se ne poklapaju ili ima premalo boja u unutrašnjosti, utisak neće biti isti.

Prava šema boja podiže raspoloženje, povećava nivo energije i pomaže vam da se opustite nakon dugog dana. Modne boje u enterijeru 2024-2025 su dizajnirane da riješe sve probleme odjednom: s jedne strane, prirodnost i prirodne boje su u trendu. S druge strane, pastelna osnova je razređena ukusnim i svijetlim akcentima.

Koje su moderne boje u enterijeru za 2025.

1. Cherry tomato

Ova boja može se koristiti na dva načina: pažljivije i smjelije. Za sigurniju opciju, koristite bogatu nijansu paradajza za akcente. Na primjer, može biti u obliku vaze na stolu, abažura za lusteru, jastučnica zajastuke za sofu, malog tepiha ili slike na zidu. U ovom obliku oživljava, ali ne preopterećuje unutrašnjost: na kraju krajeva, dekor se uvijek može ukloniti ili zamijeniti. Za hrabre, predlažemo da dodate više boja: obojite kontrastni zid u dnevnoj sobi ili dodajte paradajz zavese. Ova nijansa takođe izgleda dobro u kuhinji, budi i daje energiju. Zbog toga može postati nova opcija za farbanje kuhinjskih ormara.

Ako je cherry tomato vaša nova omiljena boja, možete je koristiti i za ukrašavanje spavaće sobe, baš kao u filmu Amelie. Ali zapamtite da crvena boja i dalje može biti zamorna ako ostanete dugo u prostoriji, pa to uzmite u obzir.

Pureed Pumpkin

Tamno narandžasta, složene nijanse, bliža terakoti nego pravom pireu od bundeve. Može se koristiti za jesenji enterijer. Stvara prijatno raspoloženje, smiruje i daje osjećaj udobnosti i mira. Postoji širok obim za njegovu upotrebu: može biti u obliku tepiha na podu, presvlake tapaciranog namještaja, meke udobne stolice ili ćebeta. Pureed pumpkin nijansa pogodna je za uređenje enterijera u potkrovlju. Obojite zidove od cigle ovom bojom i dopunite ih sirovim malterom sa neravnom površinom. Nameštaj od prirodnog drveta sa teksturom, metalni držači, kvake na vratima i lampe će upotpuniti sliku.

Rain forest

Prirodna tamno zelena boja. Ovako izgleda šumska šikara kada se lišće pokvasi od kišnice. U psihologiji, zelena smiruje, opušta i stvara atmosferu udobnosti. U gradovima nam svima nedostaje malo netaknute prirode, a sa ovom nijansom možete stvoriti komad šume kod kuće. Ovo je univerzalna boja koja se uklapa u skoro svaki dizajn. Koristite je kao glavnu boju ako želite da postignete efekat šume. Njome možete ofarbati zidove, dodajte zavjese svilene teksture, poigrajte se nijansama za tapaciranje namještaja. Ova opcija je pogodna i za spavaću i dnevnu sobu. Žive biljke u podnim sadnicama će dodati još više cvijetnih motiva.

Za one koji ne žele da koriste veoma tamne nijanse kao osnovu, šumsko zelena može se koristiti kao komplementarna ili akcentna boja. Na primjer, ovo može biti baršunasta presvlaka na stolici za stolom, jastuci za sofu ili ćebe. Pogodno za ukrasne male predmete: vaza za cvijeće, posuda za voće, svijećnjaci mogu biti i zeleni.

4. Starlight Blue

Svijetlo sivo-plava nijansa. Stvara osjećaj lakoće i dodaje prozračnost u prostoriji. Sanjiva, svijetla boja koja je pogodna za uređenje spavaće sobe, dječije sobe ili kupatila. Koristite je kao podlogu za farbanje zidova, a dopunite je drugim svetlim nijansama: kremasto, svijetlo lila, bijela. Za svjetliji dizajn, kombinujte svijetlo plavu sa plavom, tamno ljubičastom ili morskom plavom. U ovom slučaju, svjetlosni ton takođe djeluje kao glavni, ali je dopunjen kontrastnijim nijansama za stvaranje volumena i dubine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 20:02