Torba nazvana Chocolate Egg Bag rezultat je saradnje sa renomiranim francuskim poslastičarom i čokolatijerom Maksimom Frederikom (Maxime Frédéric), a dizajnirao ju je Nikola Žeskijer (Nicolas Ghesquière), umjetnički direktor ženske kolekcije brenda Louis Vuitton od 2019. godine.
Ovaj unikatni modni komad napravljen je od tamne i mliječne čokolade, uz dodatak pečenih lješnika i orašastih plodova koji se nalaze i unutar same torbe. Teži gotovo jedan kilogram, a dostupan je isključivo u odabranim gradovima – Parizu, Šangaju, Singapuru i Njujorku. Tašna košta 225 eura.
Rođen u Normandiji, Maksim dolazi iz porodice poljoprivrednika, a prve korake u svijetu poslastičarstva naučio je uz roditelje. Usavršavao se u brojnim pekarama i poslastičarnicama, a 2022. godine proglašen je Poslastičarom godine prema vodiču Gault & Millau.
Danas radi u luksuznom hotelu Cheval Blanc Paris, koji u svom sastavu ima nekoliko prestižnih restorana kao što su Le Tout-Paris, Langosteria, Plénitude i Hakuba. Na sajtu hotela navodi se da je Frederikova posebnost "virtouznost koja poslastičarstvo pretvara u autentično emocionalno iskustvo".
"Iza svakog deserta treba da postoji priča," objašnjava Frederik svoju filozofiju stvaranja. "Uvijek govorim svom timu: jedna noga mora da vam bude na putu, da ostanete stabilni, a druga na ivici provalije – jer samo tako ćete se iznova preispitivati i izlaziti iz zone komfora."
