Revija Amine Hasanbegović  / -DAN
09/04/2024 u 22:35 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvo veče crnogorske nedjelje mode: Raznolikost u krojevima i koloritu

Modno druženje otvorila je dizajnerka Amina Hasanbegović, zatim su prikazane kolekcije kreatora Milene Vujačić, Sanele Đoković, studenata modnog dizajna na UDG-u, Zvjezdice by Valentina Mitrović, kao i brendova Chersea i To Be...

Nakon što je sinoć upriličeno svečano otvaranje crnogorske nedjelje mode, dodjelom nagrada MNE Influnser Awards, večeras se program nastavio prikazivanjem kolekcija domaćih i regionalnih dizajnera. Čast da otvori prvo veče imala je kreatorka iz Novog Pazara, Amina Hasanbegović, kolekcijom pod nazivom „S druge strane jastuka”. 

 -U kolekciji je 14 novih haljina. Posvetila sam je mom suprugu koji mi je najveća inspiracija i podrška sa druge strane jastuka. Ja sam uvijek dosledna sebi što se tiče odabira boje. Paleta je uvijek veoma mirna: nude nijanse, bijele i crna boja. Već kroz nekoliko kolekcija koristimo najčešće taft. Forme su naglašene a materijali jednostavni po strukturi - kazala je Hasanbegovic.

Brend Chersea predstavio je kolekciju kupaćih kostima, a muzičku podršku pružila je pjevačica Katarina Bogićević. 

Muški dio modne publike uživao je u novoj kolekciji dizajnerke Milena Vujačić koja je ovoga puta kreairala odjevne predmete za muškarce. Kolekcija se zove „Quatro Stagioni”. 

-Za ovu priliku smo pripremili  kolekciju inspirisanu prirodom i nacionalnim parkovima Crne Gore, nazvanu "Četiri sezone". Kolekcija obuhvata različite krojeve odjevnih komada i teksture materijala koje predstavljaju sva četiri godišnja doba. Predstavili smo 13 modela  i potrudili smo se da bude raznolika u krojevima, pa ste imali priliku  da vidite kako klasične modele tako i one za svaki dan, cesual, takođe  bussines  varijantu  i naravno za specijalne prilike. Boje koje su zastupljene  su inspirisane prirodom Crne Gore, pa su tu nijanse zelene, plave, smeđe, boja šampanjca, crna i bijela - istakla je Vujačić.

Kolekcija „I live my art” kreatorke Lidije Burić donijela je dizajnerki osjećaj ispunjenosti jer autor ima privilegiju da stvara i uživa.

- Akcenat u mom modnom dizajnu je u kvalitetu i komadima koji se nose sa voljom i sa stilom. Takođe, i na izradi koja je protkana ručnim radom i konstrukcijom koja je prilagođena da prati siluetu. Akcenat je moda koja nas i sada i u budućnosti očarava, elegantna i dominatna uz primjese avangarde i senzibiliteta za sva vremena, za ženu koja živi i želi biti drugačija - istakla je dizajnerka. 

Svoju reviju su imali i studenti modnog dizajna na UDG fakultetu, a nove modele predstavili su i Sanela Đoković sa kolekcijom Abida, Zvjezdice by Valentina Mitrović, kao i sestre Tahirović sa brendom To Be..., koje su predstavile kolekciju Renesansa. Premijerno su prikazani i spotovi crnogorskih muzičkih zvijezda Nine Žižić i Baneta Nedovića. 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:05