Tri osobine uspješnih roditelja / -SHUTTERSTOCK
26/03/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Psihološkinja otkrila tri osobine uspješnih roditelja

Ma koliko se trudili savršeni roditelj ipak, ne postoji

Vaspitanje djece je izazovan posao za svakog roditelja. Ma koliko se trudili onaj savršeni roditelj ipak, ne postoji, ali određene osobine roditelja mogu ukazivati na to da se trude da razviju zdrav odnos sa svojom djecom.

Psihološkinja i majka, dr Jazmine McCoy, otkrila je tri osobine uspješnih roditelja. Tvrdi da živi prema ovim praksama jer povećavaju povezanost s djecom.

1. Pozitivno govore o drugom roditelju/staratelju svoje djece

- Ljubazno govorenje o drugim odraslim osobama u životu djece kod njih izaziva osjećaj emocionalne povezanosti i samopouzdanja te smanjuje tjeskobu i stres - navela je psihološkinja u objavi.

2. Ne disciplinuju djecu u javnosti

- Ispravljanje ponašanja u javnosti može izazvati nepotreban stid. Radije dijete odvedite sa strane i šapnite mu u čemu je problem. Razmislite kako biste željeli da vam vaš partner, prijatelj ili šef daju povratne informacije i postupite u skladu s tim - savjetuje McCoy.

3. Dosljedno se trude da igraju s djecom

Roditeljstvo je iscrpljujuće, a igra može oduzeti puno vremena i energije. No, psihološkinja tvrdi da igranje s djecom donosi niz koristi za njihov razvoj.

- Igra može pomoći u problemima s ponašanjem i koncentracijom. Osim toga, poboljšava odnos djece i roditelja te pomaže djeci da razvije socijalne vještine i sposobnost donošenja odluka - zaključuje McCoy, a prenosi Index.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:55