/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-SOFIA ZHURAVETS
29/02/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šminkerski trik za punije usne koji je postao viralan

Hiljade kreatora sadržaja iz svih djelova planete podijelili su sa nama svoje savjete i natjerali mnoge od nas da preispitamo svoje navike u šminkanju

Društvene mreže poput Instagrama ili Tiktoka otkrile su nam nove svjetove, posebno u oblasti šminke. Hiljade kreatora sadržaja iz svih djelova planete podijelili su sa nama svoje savjete i natjerali mnoge od nas da preispitamo svoje navike u šminkanju. Sada, učinićemo to još jednom: pred nama je šminkerski trik za pune usne koje koriste čak i zvezde poput JLo ili Kendall Jenner.

Šminkerski trik za punije usne koji je postao viralan

Ovaj trik je oduševio mreže prije svega stoga što je krajnje jednostavan! Najlakše ga je primijeniti na trendu koji nam je stigao iz devedesetih: ombre usnama. Strategija je laka: zamijenite legendarnu olovku za usne bronzerom u štapiću.

Bronzer umjesto olovke daje volumen usnama

Beauty influenserka Rouz Siard isprobala je trik omiljen među poznatima: konturisanje i prekrivanje usana bronzerom ima za cilj da im doda volumen. S obzirom na to da je bronzer namijenjen konturisanju, zašto da ga ne koristite i na usnama? Kao što vidite, rezultat je fantastičan. Evo vodiča korak po korak za ovaj šminkerski trik za pune usne:

Kremastim bronzerom i četkicom namazati luk usana.

Ocrtati konturu donje usne. Ne izvlačiti debele linije!

Mekom četkicom blendati konturu kako bi se postigao efekat nude usana.

Premazati sjajem ili mat karminom.

Kakve proizvode koristiti za šminkerski trik za punije usne?

Da bi se usne ocrtale, važno je da bronzer bude kremasta. Kada odaberete svoju omiljeni bronzer za ovu "vajarsku tehniku", treba vam ravna četkica za usne i jedna koja će se koristiti za blendiranje, poput meke sjenke za oči,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:53