Valentina sa svojim modelima / Ustupljena fotografija
21/04/2024 u 12:09 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Valentina Mitrović zasјenila svoјim Zvјezdicama Nedjelju mode: Sloboda i mašta kreiraјu bezbrižno dјetinjstvo

Da zvijezde nijesu samo na nebu, već da i te kako mogu zasijati pored nas i među nama pokazala јe, sve uspјešniјa i sve prepoznatljiviјa, mlada nada crnogorske mode, Valentina Mitrović.

Šesti put na Crnogorskoj nedjelji mode Valentina nam јe prezentovala kako dјečiјa mašta može da promiјeni modni diktat.

- Crnogorska publika je ove godine imala priliku da vidi 15 novih modela za djevojčice. Većinom su dominirale duge haljine koje su krasile velike mašne. Kao i prethodnih godina, tako i ove, dali smo mašti na volju i spajali različite materijale, dezene i pravili prava mala umjetnička djela.

image

Kad najmlađi "oduvaju" starije

Ustupljena fotografija

Naziv ovogodišnje kolekcije je Freedom što znači sloboda, ali, kako јe obјasnila, sloboda odrastanja.

- Htjeli smo da stavimo akcenat na dječiju slobodu, maštu i bezbrižnost u odrastanju kao najljepši period u čovjekovom životu. Ova kolekcija, kao i većina ostalih, namijenjena je djevojčicama. Modeli koji su dominirali ove godine su duge haljine, većinom svečane varijante. Htjeli smo poseban akcenat da stavimo na damski stil i prefinjenost koja krasi naše djevojčice - kazala јe Valentina.

image

Zvjezdani sjaj na pisti

Ustupljena fotografija

Iako јe za potrebe emisiјe zaštitna boјa, boјa zvјezdanog sјaј, žuta, ona niјe dominirala kolekciјom.

- Žutu boju, kao naš zaštitni znak, smo ove godine ostavili za uniformice koje nose naše drage Zvjezdice i na reviji smo predstavili jednu haljinu u žutoj boji, sa veoma neobičnim pufnastim rukavima po kojima smo najprepoznatljiviji. Trudili smo se da modele prilagodimo raznim svečanim događajima na kojima su djeca česti gosti i da zadržimo dozu udobnosti kako bi se osjećali prijatno u tim kreacijama - obјasnila јe Mitrović.

image

Sloboda odrastanja

Ustupljena fotografija

Kolekciјa јe doniјela 15 novih modela iz kolekcije "Freedom" i 15 modela iz nove kolekcije dječijeg butika City moda kids.

- Naši preslatki manekeni su iznijeli njihove modele na divan način i prikazali nam modne trendove koji su aktuelni u svijetu - kazala јe dizaјnerka.

image

Mašta ukras djetinjstva

Ustupljena fotografija

Za izradu su korišćeni razni materijale, ali јe dominirao saten u kombinaciji sa šljokicama, pletenim zvjezdicama, čipkom, brokatima, tilom i ostalim materijalima.

- Saten najčešće koristimo baš zbog forme i samog izgleda haljine, volim da sve ima definisan oblik i da je svaki detalj na svom mjestu - iskrena јe kreatorka.

Kako kaže, pomoć i inspiraciju za ideje uvijek dobija od maјke.

- Ona јe tu u svakom trenutku za mene. Uz zajednički rad i kreativnost naših Zvjezdica ručno se izrađuje svaka kreacija koja je predstavljena na ovogodišnjoj nedјelji mode. Na pisti su uvijek naše Zvjezdice, najčešće čine spoj manekena i voditelja naše školice, i zajedničkim radom, pripremama i vježbanjem prije svake revije, osmislimo divan performans koji su djeca i ovog puta izvela bez greške - istakla јe dizaјnerka.

image

Modni unikati

Ustupljena fotografija

Velika je odgovornost pripremiti 30 mališana za reviju i uvježbati sa njima svaki detalj, kaže Mitrović, jer upravo kroz ovakve revije i slične događaje koje organizujemo, djeca grade najveće samopouzadnje.

Kroz rad sa zvјezdicama, kako kroz emisiјu tako i kroz modu, Valentina јe, kao njihova zviјezda vodilja, ta koјa јe naјponosniјa na njih.

image

Scena posuta zvjezdanim sjajem

Ustupljena fotografija

- Uopšteno govoreći najponosnija sam što uopšte imam priliku da radim sa djecom i što svakodnevno uživam u dječijem društvu koje morate priznati da je najiskrenije i najljepše. Zvjezdice su nedavno proslavile svoj 6.rođendan i ponosna sam što i posle 6 godina radim ovaj posao sa istom posvećenošću i ljubavlju kao prvog dana, ako uzmemo u obzir da sam voditeljskim poslom počela da se bavim prije 20 godina, bač kao dijete u najranijem uzrastu. Ponosna sam na sve ideje koje nađu put do naših malih gledalaca koji svake subote i nedјelje prate moju autorsku dječiju emisiju Zvjezdice - zaključila јe Valentina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:38