Tiziano Guardini sa modelima / -BORIS SEKULARAC
21/07/2024 u 15:45 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen 6. IFF Porto Montenegro/Tivat 2024: Veče glamura i važnih poruka o održivoj modi

Šesti Međunarodni modni festival (IFF) Porto Montenegro 2024 sinoć je završen spektakularno, donoseći glamur, ali i važne poruke o održivoj modi.

Tiziano Guardini iz Rima donio je Crnoj Gori s ljubavlju svoju poruku protkanu životom i ljepotom. Ovaj evolucioni inovator, poznat po duboko svjesnom pristupu modi koju naziva ECO modom, istakao je bitnost međusobnog povezivanja i harmonije.

"Ovom prilikom želio bih da poručim, da ovu planetu dijelimo svi i dio smo delikatne ravnoteže. Povezani smo i to osjećamo. Možemo dizajnirati, kreirati, a zatim i stvarati u harmoniji. To je najljepše putovanje, jer je prilika da se iznova povežemo s onim što zaista jesmo. Moja želja je da svi na svijetu imaju priliku i mogućnost da budu dio mode koja je u korelaciji sa životnim stilom" poručio je Guardini.

Dodao je da vjeruje "da kao kreativni ljudi imamo mogućnost i dužnost da kreiramo novi dizajn, novu odjeću, nove načine da svoje ideje transformišemo u ideje koje će služiti svima i biti dio cirkularne ekonomije"

Njegovu poruku su dočarale fantastične balerine baletske škole "Princeza Ksenija", koje su nosile njegove kreacije.

Crnogorski predstavnik Boris Ćalić oduševio je publiku svojom prvom kolekcijom o održivoj modi.

"Kolekcija ‘Cikada‘, nastala je u saradnji s brendom L‘Occitane. Inspirisan sam biljakama koje koristi ovaj brend kao i zemljom kao osnovom iz koje sve nastaje i rađa se, pa su se u koloritu kolekcije našli zemljani tonovi u kombinacijama sa žutom, oker, narandžastom, ljubičastom i maslinastom. Svaki šav, tkanina i detalj su temeljno razrađeni kako bi se postigao osjećaj nenametljive elegancije. Odjeća koju stvaram odražava ideju da manje može biti više," poručio je Ćalić.

I kako je direktorica Fabrike, Vesna Mandic najavila u medijima, kao "šlag na tortu" festival je zatvoren spektakularnom revijom i kolekcijom "Ezra Couture", brandom koji osvaja već 20 godina, i dodatno doprinosi prepoznavanju mode Bliskog istoka, ne napuštajući svoje filipinske korijene.

Kolekcija inspirisana Japanom bila je puna glamura, ženstvena i bezvremena, sa snažnom porukom nade i ljubavi. Vez, bijela, crna i crvena boja dominirali su ovom bajkovitom kolekcijom.

Svi prisutni u prostoru Synchro Porto Montenegro i gledaoci u direktnom prenosu na RTCG su se uvjerili zašto ovaj brend nose brojne kraljevske porodice i najelegantnije žene svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 09:03