Ilustracija   / - SHUTTERSTOCK
24/10/2023 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašina će se brže pokvariti ako koristite često ovaj program

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba ovog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine

Domaćice, obratite pažnju! Znamo da vam je lakše da kada se nešto malo uprlja, ubacite veš u mašinu na brzi program i posle 15 minuta okačite.

Ipak, često korišćenje tog programa ne bi trebalo da vam pređe u naviku jer tako nanosite štetu svojoj veš mašini.

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba ovog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine.

Takođe, postoji razlika i u tome da li perete odeću napravljenu od laganijih ili težih materijala.

Ukoliko su u pitanju lakše tkanine, tada i možete da se koristite program za brzo pranje veša, ali ne često.

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Da biste shvatili o čemu je riječ, majstor je to objasnio na primjeru pranja peškira. S obzirom na to da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje može da ošteti bubanj.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da lupa i da se pomjera“, rekao je on.

A koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

„Bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i po. To će veš-mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju“, tvrdi majstor, piše 24 sedam.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:42