/ LUSTRACIJA FOTO: YOUTUBE CORPORATE COMMUNICATIONS EMEA
30/06/2022 u 23:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opasna bakterija: Najveća fabrika čokolade na svijetu zaustavila proizvodnju

Kompanija je kontaktirala i sve svoje klijente i zamolila ih da ne šalju nikakve proizvode napravljene sa čokoladom od 25. juna

U najvećoj fabrici čokolade na svijetu švajcarskog giganta Barry Callebaut u belgijskom gradu Wieze otkrivena je salmonela. Portparol kompanije rekao je za Agenciju France-Presse da je zaustavljena proizvodnja u fabrici koja proizvodi tečnu čokoladu u veleprodajnim serijama za 74 klijenta koja se proizvodi za poslastičarnice.

- Blokirani su svi testni proizvodi. Većina proizvoda za koje je otkriveno da su kontaminirani su na mjestu - rekao je Korneel Warlop, objavljuje CBS News, prenosi Tportal.

Dodao je da je Barry Callebaut trenutno kontaktirao sve kupce koji su mogli primiti kontaminirane proizvode. Proizvodnja čokolade u Wiezeu se obustavlja do daljnjeg, prenosi Avaz.

Kompanija je kontaktirala i sve svoje klijente i zamolila ih da ne šalju nikakve proizvode napravljene sa čokoladom od 25. juna iz fabrike u Wiezeu, smještene u Flandriji, sjeverozapadno od Brisela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:22