/ -GETTYIMAGES
17/11/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U modi je izgužvana odjeća

Brend Loewe predstavio je naizgled besprijekornu kolekciju predmeta za koje je malo vjerovatno da će se ikada izgužvati

Mlađe generacije s lakoćom su prihvatile "izgužvanu" modu. Međutim, malo starije generacije još uvijek gledaju sa distance na najnoviji trend. A oni koji inače ne vole da peglaju (ima nas poprilično) jedva su dočekali da zaborave na peglanje. Da li je moguće odoljeti modi koja prikazuje stvarnost bez uljepšavanja?

Provjereni stil koji nam je nametnula starija generacija, čini se, više ne planira da se bori protiv ovoga: što je manje stvari koje moramo obavljati svakodnevno, to je lakše živjeti. Barem, tako misle savremeni dizajneri, koji su postavili trend još prošle godine. U sezoni jesen-zima 2023/24, modni brendovi su nastavili postepeno da se udaljavaju od namjerne idealnosti, dajući prednost stvarima koje ne samo da igraju određenu ulogu u imidžu, već žive dan za danom sa vama, piše lepotaizdravlje.rs

Brend Loewe predstavio je naizgled besprijekornu kolekciju predmeta za koje je malo vjerovatno da će se ikada izgužvati, ali su stvarali nemaran efekat kroz otiske. Givenchy je pokazao da kožne haljine ne moraju da imaju strogu siluetu: čini se da su nabori na suknji u predjelu kukova postali glavni likovi u kolekciji, koji govore: "Da, u ovoj haljini možete biti potpuno opušteni". Pokazalo se da trend nije prolazan: u proljeće i ljeto 2024. možete slobodno da zaboravite na peglu. Y/Project je, na primjer, predstavio odjevne predmete od maksimalno izgužvanih tkanina. A Viktorija Bekam je u sopstvenoj kolekciji pokazala da klasične bijele majice ne moraju da budu savršeno ispeglana. Naprotiv, činilo se da ih je namjerno stegnula spajalicama, stvarajući tako vizuelni efekat bora i nemara. Ovim brendovima priključili su se i Saint Laurent i Coperni. Vidjeli smo da čak i klasične pantalone mogu da se nose izgužvane. A u modi su i izgužvane prozirne haljine u kojima ćete izgledati kao da ste upravo ustali iz kreveta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:05