Princ Hari / - TWITTER/SCREENSHOT
06/03/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Princ Hari: Marihuana mi je pomogla da se nosim s traumama

Bilo je to čišćenje vjetrobranskog stakla, uklanjanje životnih filtera jednako kao i na Instagramu, ti slojevi filtera. Uklonila mi je sve to i dala osjećaj opuštenosti, oslobođenja, ugode, lakoće koju sam uspio da zadržim neko vrijeme, naveo je

Britanski princ Hari, vojvoda od Saseksa, rekao je da mu je upotreba nekih droga "zaista" psihički pomogla, a stručnjak za traume dijagnostikovao mu je poremećaj pažnje (ADD).

U kontroverznim memoarima „Spare“ Hari je priznao da je redovno uzimao drogu i opisao kako je pušio marihuanu dok je živoo u Notingem Kotidžu, na prostoru Kensingtonske palate, prenosi N1.

U subotu je razgovarao s dr Gaborom Mateom, autorom knjige „Mit o normalnom: Trauma, bolest i izlječenje u toksičnoj kulturi“, u intervjuu uživo o upotrebi kokaina, marihuane i alkohola.

Hari je rekao: „(Kokain) mi nije ništa pružio, bio je više stvar druženja i sigurno mi je dao osjećaj pripadnosti. Mislim da je vjerovatno takođe učinio da se osjećam drukčije nego što sam se osjećao, i to je na neki način bio smisao“.

- Marihuana je drukčija, ona mi je zapravo zaista pomogla, rekao je.

Vojvoda je govorio i o upotrebi psihodelika kao što je napitak „ayahuasca“.

Nastavio je: „Bilo je to čišćenje vjetrobranskog stakla, uklanjanje životnih filtera jednako kao i na Instagramu, ti slojevi filtera. Uklonila mi je sve to i dala osjećaj opuštenosti, oslobođenja, ugode, lakoće koju sam uspio da zadržim neko vrijeme“.

- Radio sam to rekreativno i onda počeo da shvatam koliko je to dobro za mene, rekao bih da je to jedan od osnovnih djlova mog života koji me promijenio i pomogao mi da se nosim s traumama i bolom iz prošlosti, rekao je.

Hari je govorio i o smrti svoje majke Dajane, princeze od Velsa, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine kada je on imao samo 12 godina.

Dr Mate mu je rekao: „Čitajući knjigu, dijagnostikovao sam vam ADD… Vidim to kao normalan odgovor na normalan stres“.

Rekao je da se to može „izliječiti u bilo kom uzrastu“.

Vojvoda, koji živi u Kaliforniji nakon što se 2020. preselio u SAD, otkrio je da ima dovoljno materijala za dvije knjige, ali se suzdržao jer misli da mu otac i brat ne bi „nikad oprostili“.

Još nije potvrđeno hoće li Hari biti pozvan na očevo krunisanje u maju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 03:37