Džoni Dep snima u Budimpešti / -SKRINšOT/INSTAGRAM
28/09/2023 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džoni Dep režira film u Budimpešti, jedna od glavnih uloga pripala Al Paćinu

Ovaj film ujedno označava Depov povratak u rediteljsku stolicu 25 godina nakon filma "The Brave", u kojem je ovaj glumac takođe glumio uz Marlona Branda

Džoni Dep nedavno je počeo snimanje svog filma u Budimpešti u Mađarskoj, a jednu od glavnih uloga imaće i Al Paćino.

Film "Modi" je drugi dugometražni film kojeg Džoni Dep snima, a osim Al Paćina, glumiće italijanski glumci Luisa Ranieri i Ricardo Skamarcio.

Radnja filma prati italijanskog umjetnika Amedeu Modiglianiju, zločestog dječka, slikara i kipara koji je uglavnom radio u Francuskoj i postao poznat po revolucionarnom modernom stilu svojih portreta i aktova.

Luisa Ranieri glumi Rosaliju, vlasnicu italijanskog kafića u Parizu koju je naslikao Modigliani. Prema predanju o razuzdanom italijanskom umjetniku koji je umro u 35. godini, Rosali mu je bila i majka, brinula se o Modiglianiju kad je bio pijan ili toliko bez novca da nije mogao priuštiti sebi topli obrok.

Očekuje se da će se snimanje filma "Modì" preseliti u Italiju nakon nekoliko sedmica u Budimpešti, koje trenutno "mijenja" lokacije u Parizu.

Ovaj film ujedno označava Depov povratak u rediteljsku stolicu 25 godina nakon filma "The Brave", u kojem je ovaj glumac takođe glumio uz Marlona Branda.

Inače, jedna od njegovih posljednjih uloga je u filmu "Jeanne du Barry", gdje glumi kralja Luisa XV koji se zaljubljuje u prostituku. Film je premijerno prikazan na fIlmskom festivalu u Kanu, a izazvao je mnogo pažnje budući da je ovo njegova prva uloga od suđenja s bivšom suprugom Amber Heard.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:25